• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum grăbim coacerea roșiilor în mod natural, fără a folosi chimicale

    agrointeligenta.ro -

    Coacerea roșiilor poate fi ”ajutată” cu o tehnică simplă, lipsită de costuri , 100% naturală, dar care trebuie efectuată la momentul perfect pentru a ajuta planta să rodească mai repede. Vorbim despre ceea ce legumicultorii și grădinarii numesc foarte simplu ”cârnit”!

    Cum se face cârnitul roșiilor

    Cârnitul roșiilor (și nu numai a roșiilor) este o tehnică înrudită cu copilitul întrucât se realizează manual și constă în îndepărtarea unei mici părți a plantei. Practic, cârnitul se face prin ruperea vârfurilor de creștere ale plantelor, o procedură ce se face la stadiul de 4 inflorescențe pentru ciclul scurt de primăvară-vară și la maxim 8 inflorescențe pentru ciclul lung vară-toamnă, ce se poate întinde până în octombrie uneori.

    Cârnitul roșiilor ajută la direcționarea resurselor energetice către florile și fructele rămase, grăbind astfel dezvoltarea lor și implicit formarea fructelor și coacerea lor.

    Tehnica, făcută la timp, ajută roșiile să dea rod cu 2-3 săptămâni mai devreme.

    De precizat și că plantele cârnite nu vor mai crește și vor produce doar tomate din florescențele deja existente. Sfatul specialiștilor este ca procedura de grăbire a coacerii să nu fie efectuată în toată grădina, ci doar la 2-5 plante care vă vor asigura primele roșii timpurii.


    Te-ar mai putea interesa

    Strigătul disperat al micilor producători de cartofi: ”Prețul este de 30-50 de bani pe kg. Muncim pe minus, falimentăm!” Lupta dintre grâul românesc și cel bulgăresc a fost câștigată de bulgari într-un contract cu Iordania Fermierii vor avea un contract unic de arendă la nivel național

    Ultimele știri

    Proprietarii de terenuri cu datorii la impozite nu vor mai primi autorizații de la primărie până nu-și achită restanțele Strugurii la solar, o cultură profitabilă. Claudiu Breazu vinde producția direct către supermarketuri Tăierea plății de 200 euro/ha, impact devastator pentru micii fermieri. Cleonic Sucaciu, FNCR: Sectorul este într-o criză puternică