• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Restricţii de circulaţie. Transporturile de produse agricole și animale fac excepție

  Angelica Lefter -

  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că, din cauza caniculei, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi din mai multe județe ale țării. De la această regulă sunt exceptate mai multe transporturi esențiale precum cele de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală.

  CNAIR a informat că, astăzi, miercuri – 19 iunie, în intervalul orar 10:00 – 20:00, s-au instituit restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe unele sectoare de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi.

  Citiți și: ANM a emis noi alerte. Județele unde temperaturile urcă la 37 de grade

  Harta ANM a județelor afectate de caniculă

  Restricții pentru mașinile de mare tonaj valabile pe drumurile din 16 județe

  Restricțiile sunt valabile pentru drumurile din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Damboviţa, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Alba şi Sibiu, potrivit unui comunicat de presă al CNAIR, marți, pe 18 iunie.

  ”Miercuri, 19.06.2024, în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: lfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dambovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad, Alba și Sibiu. Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu și Cod Roșu – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat”, a arătat CNAIR în informarea transmisă.

  Citiți și: ITM: Măsuri obligatorii pe care trebuie să le luați în ferme pentru a vă proteja angajații de caniculă

  Transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală sunt exceptate

  Totodată, se arată că măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

  ”Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:

  De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare”, a transmis CNAIR.

  Totodată, Compania Națională a dat asigurări că va reveni cu noi comunicate, în funcție de avertizările meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

  Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de Facebook –  https://www.facebook.com/cnadnr/.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Subvenții 2024 – listele cu fermierii controlați de APIA în fiecare județ

  Ultimele știri

  Prețul grâului, în creștere pe bursă, nu și la fermieri. Samson Popescu: Așteptăm să vindem măcar cu 90 de bani Județul unde s-a produs mai mult grâu decât anul trecut, dar de o calitate mai slabă Ministerul Agriculturii a dat derogare la neonicotinoide pentru campania agricolă de toamnă