• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Barbu înființează serviciul de urgență pentru irigații: ”ANIF îmi va da raportul în fiecare dimineață”

    Roxana Dobre -

    Problemele privind gestionarea sistemelor de irigații în plină perioadă de secetă au ajuns în atenția ministrului Agriculturii, Florin Barbu. Șeful de la Agricultură ia măsuri urgente privind defecțiunile care apar și va pune la dispoziția fermierilor un serviciu se urgență unde aceștia pot semnala deficiențele.

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat astăzi, luni – 15 iulie, în premieră pentru emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1  că va dispune înființarea unei linii verzi pentru irigații care va funcționa similar serviciului de urgență 112. Acesta a mai spus că din luna octombrie se va ocupa personal de modul în care sistemul de irigații va fi pregătit pentru campania din 2025.

    Citiți și: Fermierii din șase OUAI, în pericol să rămână fără apă pentru irigații

    Serviciu de urgență pentru irigații

    Florin Barbu a mărturisit în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1 că este la curent cu problemele semnalate de fermieri în privința funcționării sistemului de irigații și va lua măsuri urgente.

    ”Foarte mulți fermieri au apelat la mine în calitate de ministru și într-adevăr sunt probleme în care anumite instituții din subordine, vorbim de cele teritoriale, unde nu s-a răspuns la telefon la fermieri. Sigur că voi institui în perioada următoare, pe perioada cât se realizează partea de irigat în România, un sistem de tip 112 al irigațiilor, astfel încât voi face permanență și în fiecare dimineață au obligația cei de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare să-mi aducă un raport cu toate sesizările care vin pein acel Call Center, linie verde pentru sistemul de irigații. Eu mă voi ocupa personal începând din luna octombrie de sistemul de irigații și de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare pentru a întocmi planul de reparații până în luna aprilie pentru anul următor. Subliniez clar că nu voi mai permite niciodată ca Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare să nu aibă piese de schimb pentru pompele și motoarele care sunt în stații, astfel încât intervenția să fie clar în 24 de ore, atunci când un motor cedează și trebuie anumite piese schimbate în acesta”, a spus Florin Barbu la emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Șeful de la Agricultură a completat că va dispune de asemenea să fie formate echipe de intervenție care să rezolve defecțiunie rapid astfel încât fermierii să beneficieze eficient de apă pentru culturi. ”Mai mult de atât, o să am o discuție cu domnul director general de la ANIF și voi face regional echipe de intervenție care să se ocupe de aceste probleme acolo unde apar în perioada de irigat în România. Personal am învățat din ce s-a întâmplat și voi gestiona foarte bine acest sector și o pot face foarte bine pentru că am fost șapte ani directorul general al ANIF”, a mai punctat ministrul.

    Citiți și: În martie, șeful ANIF Brăila dădea asigurări că stația Spiru Haret e ”brici”. După 3 luni, motoarele au început să crape

    Florin Barbu: Vrem ca în luna octombrie să începem lucrările la Canalul Siret-Bărăgan

    Ministru Agriculturii a mai dezvăluit că intenționează să dubleze planul de investiții pentru irigații și să înceapă din luna octombrie și lucrările la Canalul Siret-Bărăgan.

    ”Nu vă ascund faptul că vreau să măresc în Parlamentul României planul de investiții de la 1,5 miliarde euro la 3 miliarde de euro. Deja am discutat cu Marcel Boloș, ministrul Finanțelor diferența de 1,5 miliarde în care intră inclusiv infrastructura principală, Canalul Siret-Bărăgan și alte infrastructuri. Așa cum am promis din septembrie-octombrie, vreau să înceapă lucrările la canalul Sire-Bărăgan, ca toți acești bani, 1,5 miliarde de euro să vină pe un împrumut de la BERD – Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, astfel încât finanțarea să nu pună presiune pe bugetul de stat”, a mai spus Barbu pentru emisiunea Agrostrategia.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!