APIA: Plăți astăzi în conturi pentru crescătorii de animale
Roxana Dobre -Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că au început plățile pentru crescătorii de animale. Suma transferată astăzi în conturi este în valoare 2,97 milioane lei.
APIA a anunțat astăzi, luni – 29 iulie, printr-un comunicat remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO că a achitat în conturile beneficiarilor ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase) sumele aferente pentru plata aferentă serviciilor prestate în luna mai 2024. Sprijinul financiar achitat de APIA este în valoare de 2,97 milioane lei.
Citiți și: Crescătorii de animale, chemați urgent la APIA. 31 iulie – termen limită
Subvenții achitate pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat astăzi că prin intermediul Centrelor Județene, efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna mai 2024.
Suma autorizată la plată este în valoare de 2.979.925,12 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 61/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, se precizează în comunicat.
Citiți și: APIA a făcut anunțul: De astăzi, crescătorii de animale pot lua în avans din subvențiile pe acest an
Beneficiarii mai pot depune cereri pentru ajutorul de stat până la 31 iulie
Reamintim că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că până la data de 31 iulie 2024, se depun cereri de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor, aferente activității din iunie/trimestrul II 2024. Subvenția se achită pentru efectuarea serviciilor de întocmire şi menţinere a registrului genealogic al rasei și pentru efectuarea serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale.
Intensitatea ajutorului de stat este:
a) de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii și menținerii registrelor genealogice;
b) de până la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terți sau în numele unor terți pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului, cu excepția controalelor efectuate de proprietarul șeptelului și a controalelor de rutină cu privire la calitatea laptelui.