• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • România a preluat Președinția Secretariatului european Aberdeen Angus

    Roxana Dobre -

    România a fost aleasă să preia Președinția Secretariatului european Aberdeen Angus, cu ocazia Forumului European Angus care a avut loc pe 16 iulie la Berlin. Marcel Olteanu, președintele Asociației Aberdeen Angus România, a preluat în mod oficial ștafeta de la predecesorul său, Herr Richard Brinette, președintele Asociației Germane de crescători de Angus.

    Președintele Asociației Aberdeen Angus România a preluat un mandat de doi ani pentru Președinția Secretariatului european Aberdeen Angus. Alegerile au avut loc în cadrul unei reuniuni care a avut loc pe 16 iulie, marcând finalizarea mandatului deținut de Germania. Și România va organiza o astfel de reuniune în 2026, atunci când se va termina proaspătul mandat preluat de Marcel Olteanu.

    Citiți și: Zilele Aberdeen Angus 2024. Crescătorii acestei rase se reunesc în perioada 21-22 iunie în județul Mureș

    România va deține timp de doi ani Președinția Secretariatului european Aberdeen Angus

    Președintele Secretariatului european Aberdeen Angus, Marcel Olteanu, a declarat astăzi, luni – 29 iulie, pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că în ultimii trei ani, România a primit mai multe vizite oficiale, ale unor delegații de fermieri, conducători de asociații de crescatori de vaci Angus, din diverse țări europene cum ar fi Germania, Cehia, Elveția și Marea Britanie, fapt care a contribuit la consolidarea imaginii de profesionalism și dedicare a Asociației Aberdeen Angus România.

    ”A fost o reuniune la nivel european care se ține o dată la doi ani, iar anul acesta a avut loc în Germania, la Berlin iar eu am fost ales președinte al Secretariatului european Aberdeen Angus pentru următorii doi ani. România a primit mai multe vizite oficiale ale unor delegații lideri de asociații de crescători de vaci Angus din diverse țări europene fapt care a contribuit la consolidarea imaginii de profesionalism și dedicare a Asociatiei Aberdeen Angus România”, a spus Marcel Olteanu.

    Acesta a detaliat și ce importanță are această reușită a Asociației Aberdeen Angus România pentru crescătorii de taurine de carne din țara noastră.

    ”Faptul că am preluat președinția înseamnă că vom avea întâlniri trimestriale și discuții online în care vom coordona practic activitatea acestei organizații europene de crescători de Angus. Și este foarte important să înțelegem pentru ce sunt aceste discuții. În prim plan vor sta subiectele legate de ameliorarea rasei Angus, adică facem teste genomice, încrucișări cu alți tauri, de exemplu din America, din Australia și gândim niște linii de dezvoltare și ameliorare a rasei de vaci Angus pentru toți crescătorii din Europa. Mulțumită eforturilor multor fermieri ai asociației noastre, și a echipei executive a Asociației în direcția ameliorării și sporirii eficienței genetice a efectivului de vaci Angus din țara noastră, iată că România se află integrată în acest select club al fermierilor europeni”, a mai subliniat președintele Secretariatului european Aberdeen Angus.

    Citiți și: Fermierii români s-au unit și au cumpărat unul dintre cei mai valoroși tauri Angus din Germania

    România va organiza în 2026 Forumul European Angus

    Un eveniment de amploare care va încununa mandatul de doi ani al României se va organiza în 2026 sub denumirea de Forumul European Angus și va reuni fermieri din asociațiile dedicate acestei rase, din toată Europa.

    ”Pentru noi, faptul că am preluat această președinție este un lucru extraordinar. Unul dintre obiectivele României, pe parcursul următorilor doi ani, în calitate de deținătoare a presedinției Secretariatului european Aberdeen Angus este implementarea unui sistem unic european, de evaluare si clasificare ale vacilor Angus din toate țările europene. De asemenea, am primit cinstea să organizăm în 2026 în România la finalul mandatului Forumul European Angus, eveniment care, cu siguranță va spori prestigiul fermierilor români în întreaga Europă. În momentul în care primești președinția, pentru că noi am fost la concurență cu Danemarca și Portugalia, înseamnă că în momentul în care se încheie mandatul de doi ani noi vom organiza în România acest forum. Evenimentul va dura o săptămână și asta înseamnă că vin delegații din toate asociațiile de fermieri din Europa cu care vom face un tur prin țară în care le prezentăm ferme performante dar și zonele importante și specificul țării noastre”, a mai punctat Marcel Olteanu.


    Te-ar mai putea interesa

    Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!