• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noi alerte meteo emise astăzi de ANM. Județele unde sunt anunțate fenomene extreme

    Angelica Lefter -

    Noi alerte meteo emise astăzi de ANM – județele unde sunt anunțate fenomene extreme. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizările de caniculă și disconfort termic, dar și de instabilitate atmosferică. Codurile roșii și portocalii se vor menține în anumite zone ale țării până luni, pe 19 august.

    Meteorologii au emis trei mesaje, o atenționare cod Galben de instabilitate atmosferică și două mesaje de avertizare ce conțin coduri Portocalii și Roșii de caniculă valabile astăzi, duminică – 18 august și mâine, luni – 19 august.

    Citește și: Șefa ANM: Noul an agricol va debuta tot cu secetă!

    Mesaj 1 – Atenționare meteorologică

    COD GALBEN

    Interval de valabilitate: 18 august, ora 12:00 – 18 august, ora 21:00
    Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

    În intervalul menționat, în Maramureș, nord-vestul Moldovei, precum și local în Munții Apuseni și în Carpații Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50…70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

    Harta județelor aflate sub cod Galben de vreme instabilă duminică – 18 august

    Mesaj 2 – Avertizare meteorologică

    COD GALBEN

    Interval de valabilitate: 18 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
    Zone afectate: cea mai mare parte a țării

    Valul de căldură, disconfortul termic ridicat și canicula vor persista în cea mai mare parte a țării, astfel încât temperaturile maxime vor fi în general de 33…36 de grade.

    COD PORTOCALIU

    Interval de valabilitate: 18 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat
    Zone afectate: sudul Banatului și al Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei

    Valul de căldură persistă, pentru a șasea zi consecutiv, în sudul Banatului și al Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Minimele, de 19…25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

    COD ROȘU

    Interval de valabilitate: 18 august
    Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat
    Zone afectate: județul Timiș

    În județul Timiș valul de căldură persistă pentru a șasea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38…39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

    Citiți și: Document oficial MADR. Suma pe care o vor primi la hectar fermierii afectați de secetă

     

    Județele aflate sub coduri Galben, Portocaliu și Roșu de caniculă, duminică – 18 august

    Mesaj 3 – Avertizare meteorologică

    COD GALBEN

    Interval de valabilitate: 19 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
    Zone afectate: cea mai mare parte a țării

    Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade. În zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

    COD PORTOCALIU

    Interval de valabilitate: 19 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat
    Zone afectate: sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei

    Valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 19…25 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

    COD ROȘU

    Interval de valabilitate: 19 august
    Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat
    Zone afectate: județele Timiș și Arad

    În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19…25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

    Județele aflate sub coduri Galben, Portocaliu și Roșu de caniculă, luni – 19 august


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: 2 septembrie, termen limită. Acte necesare pentru plata de 100 euro/ha Anunț APIA despre plata avansului din subvențiile pe acest an. Cuantum prima tranșă din bani Lucernă gata strânsă, furată direct din câmp

    Ultimele știri

    Noi alerte meteo emise astăzi de ANM. Județele unde sunt anunțate fenomene extreme Un bărbat de 37 de ani a murit într-o plantație de afine după ce s-a răsturnat cu tractorul Când vor beneficia fermierii de suspendarea ratelor la bănci