Banii în conturi pentru acești fermieri. Anunțul agenției de plăți
Angelica Lefter -Au intrat bani în conturile tinerilor fermieri. Peste 700 de tineri fermieri români se bucură de noi fonduri menite să-i ajute în activitatea lor de început, în ferme. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că primii bani din PS 2023-2027 pentru investiții au fost virați.
Potrivit unui anunț făcut public pe pagina oficială de Facebook a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, suma totală se ridică la peste 41, 3 milioane euro și a ajuns în conturile tinerilor fermieri astăzi, vineri – 30 august.
Citiți și: S-a publicat lista cu primii tineri fermieri care primesc cei 70.000 euro pe fermă!
Sprijin de 70.000 de euro pentru proiectele tinerilor fermieri
Sprijinul financiar prin intermediul acestei intervenții este 100% nerambursabil, în valoare de 70.000 euro/proiect și s-a acordat tinerilor fermieri a căror solicitare de finanțare a fost declarată eligibilă și selectată pentru finanțare în baza condițiilor de eligibilitate și a criteriilor de selecție publicate în Ghidul solicitantului.
”Vești extraordinare pentru tinerii fermieri din România! Astăzi, AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că primii bani din PS 2023-2027 pentru investiții au ajuns în conturile a 788 de tineri fermieri. Suma totală se ridică la peste 41, 3 milioane euro și este aferentă plăților prin DR 30 – Instalarea tinerilor fermieri”, se arată pe pagina oficială de Facebook a AFIR.
Directorul General AFIR: ”Sprijinirea tinerilor fermieri este esențială pentru viitorul agriculturii românești”
Într-un anunț anterior, directorul general AFIR, George Chiriță, a declarat că este de bun augur faptul că banii au fost virați rapid în conturile tinerilor fermieri.
“Sprijinirea tinerilor fermieri este esențială pentru viitorul agriculturii românești. Ne bucură să vedem aceste fonduri ajungând la cei care au nevoie cel mai mult. Vreau să mulțumesc colegilor din AFIR care au făcut posibile aceste plăți în timp așa de scurt”, a spus George Chiriță, directorul general al AFIR.
Fondurile pentru tinerii fermieri s-au acordat în baza unui Plan de afaceri, sub formă de sumă forfetară, în două tranșe – o tranșă de 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanțare și a doua tranșă de 25% din cuantumul sprijinului, în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol și struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanțare.