• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cristina Teleanca, băcița care a impresionat o țară întreagă! Vinde brânza pe TikTok și nu se desparte de fetița ei nicio clipă

    Roxana Dobre -

    Cristina Teleanca, așa este cunoscută în online o tânără băciță din județul Brăila. Mămica unei fetițe de un an și jumătate, Cristina reușește să facă față atât responsabilităților ce țin de cea mică, cât și celor ce țin de afacere cu oi a familiei. Mai mult, tânăra a reușit, prin intermediului TikTok-ului, să reunescă o comunitate de peste 770.000 de următori, oameni care o apreciază pentru ceea ce face și, o bună parte dintre ei, clienți pentru produsele de la stână: brânză și pastramă.

    O mămică tânără își alăptează pruncul în Piața Victoriei, protejată de oierii alături de care a venit la protest. Imaginea surprinsă pe 23 septembrie, la mitingul crescătorilor de ovine veniți la București, a impresionat o țară întreagă și s-a viralizat rapid. Agrointeligența-AGROINTEL.RO a aflat cine este mama care a venit să susțină cauza oieritului românesc într-unul dintre cele mai dificile momente ale acestui sector.

    Cristina ”Teleanca” este o tânără crescătoare de oi care a reușit să cucerească TikTok-ul, unde are 770.000 de abonați, iar rolul de influencer i-a ”asigurat” și clienți fideli pentru brânza pe care o produce doar cu lapte de oaie, fără alte adaosuri. La bază avocată, tânăra băciță a lăsat biroul și deux-pieces-ul pentru omul drag care i-a oferit traiul liber în natură alături de mult iubitele oițe.

    Citiți și: Povestea Elenei Lupșa, doamna-fermier care a primit cadou de la soțul ei un tractor nou-nouț

    Ciobănița Cristina Teleanu și-a alăptat fetița în Piața Victoriei

    O poză cât o mie de cuvinte. Imaginea care a cucerit internetul, chiar din mijlocul unui protest

    O imagine aparte a ieșit la iveală în mediul online chiar în timpul protestului pe care circa 500 de ciobani l-au organizat la București pe 23 septembrie, în fața Guvernului. Printre crescătorii furioși s-au aflat în premieră și mai multe ciobănițe iar una dintre ele a cucerit internetul cu o imagine în care își alăpta fetița de un an și jumătate chiar în Piața Victoriei.

    ”De când am fetița de un an și jumătate în viața mea nu ne-am despărțit nicio secundă. Și la oi, și la făcut brânza și absolut peste tot fetița este nedespărțită de mine. Și atunci când am decis să particip la protest am zis că cel mai în siguranță fetița este lângă mama ei. A fost greu într-adevăr pentru că am venit cu ea de la Brăila până la București, dar am vrut să fiu alături de colegii mei oieri și să tragem un semnal de alarmă. Inițial am spus că nu particip pentru că nu știam dacă este autorizat și nimeni nu își dorește să muncească o vară întreagă ca să dea banii pe amenzi. Dar am văzut autorizația pentru protest chiar la un articol de Agrointeligența și am zis că dacă torul este legal să vin și eu”, ne-a declarat crescătoarea de animale.

    Familia Teleanu

    Ciobăniță cu 600 de oi. De la avocatură la creșterea oilor și popularitate pe Tik-Tok

    Tânăra ciobăniță, la bază avocată, nu și-ar fi închipuit vreodată că va lăsa sacoul și pantofii cu toc pentru cizmele și cojocul de oier. Dragostea pentru omul sufletului ei însă a determinat-o să se mute în județul Brăila și să aleagă să trăiască o viață total diferită la care nu ar mai renunța niciodată. Acum tânără familie se bucură de o fetiță de un an și jumătate, 600 de oi și berbecuți și o afacere cu brânză și pastramă apreciate în țară și peste hotare.

    ”Eu am fost avocat în București, specialist în Dreptul muncii. Am lăsat Bucureștiul și am venit la țară. Am cumpărat 200 de oi la îndemnul soțului meu, pentru că el era cioban și cu ce a mai avut și el împreună ne-am pus și în trei ani de zile am reușit să facem un efectiv frumos de 600 de capete de oi, deci noi nu avem capre, vaci sau altceva să amestecăm laptele, ci doar oi. Din mica noastră fermă de familie avem ca venit în primul rând subvenția pentru ovine, brânza pe care o vindem și pastrama de berbecuț pe care o livrăm la domiciului clienților”, ne-a povestit Cristina Teleanca.

    Aceasta a vorbit și despre importanța promovării în spațiul online, tânăra crescătoare fiind foarte cunoscută pe platforma Tik-Tok, unde are 770.000 de urmăritori. ”Cu TikTok-ul am avut mare noroc și am început să postez cu ani în urmă când fiind cu oile pe când mă plictiseam și început să fac aceste filmulețe. Am văzut că și alți colegi au procedat în același fel, ceea ce este foarte bine, pentru că noi ne dorim să prospere toți crescătorii. De ce spun că am avut noroc? Pentru că oamenii m-au îndrăgit, au văzut direct din stână ce facem noi și atunci au prins încredere și au început să comande. Și m-au salvat cumva pentru că vindeam înainte la o mănăstire din județ, în parcare, era mai greu. Revenind la TikTok, eu nu urmăresc un conținut constant, ci totul vine natural pur și simplu: dacă într-o zi fac brânza mă gândesc să arăt și oamenilor ce facem și cum procedăm. Iar acest lucru este apreciat pentru că se vede că vine spontan, fără vreo regie, și arată realitatea și autenticitatea în care noi trăim”, mai spune cu mândrie ciobănița.

    Ciobănița Cristina Teleanca duce o viața liniștită, alături de fetița ei (foto: Cristina Teleanca pentru Agrointeligența)

    Cristina Tealeanca se ocupă cu procesarea laptelui, soțul cu îngrijirea oilor

    În familia Teleanu sarcinile sunt clar împărțite. Dacă soțul duce greul de pe pășune fiind cel care îngrijește oile și pleacă cu ele în transhumanță, acasă soția este cea care se ocupă de fetița de un an și jumătate, dar și de procesarea laptelui de oaie pe care îl transformă într-o brânză delicioasă cu care nu face față comenzilor. De asemenea familia Teleanu mai face și pastramă de berbecuț, acum în perioada de toamnă și vinde miei în preajma Sărbătorilor Pascale.

    ”Soțul meu este chiar un cioban autentic care are dragostea pentru oi în sânge. Adică de la tratamente la zi, îngrijirea animalelor, pășunatul lor și transhumanță, el este cel care face cu sfințenie toate aceste munci. Eu în schimb mă ocup de reclamă, vânzare și procesarea laptelui. Vindem brânză telemea la prețul de 50 de lei kilogramul, iar marfa noastră ajunge la românii din diaspora din țări precum Germania, Belgia, Olanda. Trimitem printr-un curier care are transport frigorific și marfa ajunge direct acasă, la adresă. Totul este avizat sanitar-veterinar pentru că vreau să subliniez că în fața clientului sunt importante onestitatea, adică să spui exact dacă brânza este făcută 100% din lapte de oaie sau are și alte adaosuri și igiena. Noi trimitem săptămâna probe din lapte, carne, brânză și suntem cu analizele la zi pentru că doar așa poți obține și mai ales păstra încrederea clienților. Și pastrama de berbecuț la fel, o pregătim acum toamna și o vindem cu 65 de lei pe kilogram, vidată la pungă iar acesta cred că este un preț mai mult decât corect și pentru noi, și pentru consumatori”, a mai povestit crescătoarea.

    Veniturile familiei se încheie cumva odată cu prepararea pastramei și banii revin de abia în luna mai când mulsul oilor de reia. Ca și planuri, Cristina Teleanca își dorește să facă o brânzărie unde să proceseze cei 200 de litri de lapte de oaie care se mulg zilnic în plin sezon.

    ”Aș vrea să fac o brânzărie, cu banii proprii, este visul meu pe termen scurt. Iarna ciobanii care chiar fac brânză din lapte de oaie și nu adaugă lapte de vacă sau altceva nu prea au venituri pentru că mulsul durează anual cam cinci luni, din luna mai până acum în septembrie. Iarna așteptăm subvenția și ne drămuim banii strânși peste an. Iar în luna mai așteptăm cu foame să spun așa din nou mulsul, vânzările din preajma Sărbătorilor Pascale, pastrama și tot așa”, a mai punctat tânăra băciță.


    Te-ar mai putea interesa

    Mii de hectare de teren agricol – scoase la licitație în Ucraina. Arenda pornește de la 200 euro/ha Noi plăți pentru fermieri anunțate de ministrul Agriculturii. Banii, în conturi în perioada următoare Plăți APIA 2024. Cursul la care se calculează subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Agrii și Picătura Perfectă: asigură-te că echipamentul tău de stropit este pregătit! Cristina Teleanca, băcița care a impresionat o țară întreagă! Vinde brânza pe TikTok și nu se desparte de fetița ei nicio clipă Bursa cerealelor. Prețul grâului crește de la o zi la alta – cotații DAP Constanța azi