• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tehnologii inovatoare în pregătirea semințelor de lucernă dezvoltate în România

    Violina Gorcinschi -

    Pentru că își concentrează atenția asupra cerințelor fermierilor români și își dorește ca aceștia să beneficieze de cele mai performante tehnici de pregătire a semințelor de lucernă destinate semănatului, compania PATRU AGRO SRL, o companie românească specializată în cultura lucernei, a introdus în procesul de producție patru procedee unice de preinoculare a semințelor de lucernă.

    În cazul semințelor de lucernă, inocularea are ca rol aplicarea pe tegumentul semințelor a bacteriilor de tipul Rhizobium pentru intensificarea procesului de fixare a azotului. Celelalte componente cum ar fi biostimulatori, ciuperci, alte substanțe nutritive sau fungicide și insecticide folosite în procesul de inoculare asigură o răsărire rapidă chiar și în condiții mai puțin favorabile și conferă plantelor o vigoare sporită în primele faze de vegetație. În cazul solurilor mai puțin fertile se folosesc diferiți amelioratori care ajută la substituirea și îmbunătățirea unor elemente deficitare din sol sau pH-ul acestuia.

    Avantajele pregătirii semințelor de lucernă cu ajutorul PATRU AGRO

    PATRU AGRO SRL: Aliatul fermierului în pregătirea semințelor de lucernă

    Ca și avantaje suplimentare oferite de procesul de inoculare putem nota, o precizie mai bună a semănatului, repartizarea uniformă a semințelor pe suprafețele semănate și la o adâncime corespunzătoare, o protecție mai bună împotriva bolilor și dăunătorilor.

    Studii efectuate în locații de testare, dar și în ferme de producție au evidențiat o creștere cu până la 50% a procentului de plăntuțe viabile în cazul utilizării semințelor de lucernă inoculate, comparativ cu semințele care nu au fost supuse acestui procedeu.

    Sămânța este inoculată cu un complex de biostimulatori pentru stimularea germinării și accelerarea dezvoltării plantelor în stadiile primare.

    Sămânța este inoculată cu un complex de biostimulatori și în plus sunt adăugate bacterii de tip Rhizobium cu rol în fixarea biologică a azotului molecular în rădăcina plantelor de lucernă și utilizarea acestuia pentru creșterea și dezvoltarea lor.

    În cadrul acestei tehnologii, sămânța este inoculată cu 3 componente diferite: bacterii din rizosferă, Sinorhizobium Meliloti și Mycorrhize Arbusculare.

    Bacteriile din Rizosferă au rol important în stimularea procesului de germinare a semințelor, creșterea și productivitatea plantelor.

    Sinorhizobium Meliloti sunt bacterii gram negative responsabile pentru procesul de simbioză la plantele de lucernă și clasificate ca fixatoare de azot.

    Mycorrhize Arbusculare sunt ciuperci simbiotice care intră în contact cu rădăcina plantei, furnizând acesteia substanțe nutritive, apă și protecție naturală împotriva patogenilor.

    Toate componentele utilizate în tehnologia Fitostart ECO sunt certificate în agricultura ecologică. Acest procedeu este unic pe piața din România și oferă fermierilor posibilitatea să utilizeze sămânță de lucernă inoculată în agricultura ECO.

    Fitostart Premium propune un preparat biologic superior ce include: Bacterii Rhizobium, Ciuperci Mycorhizae și ciuperci Trichoderma.

    Bacteriile de tip Rhizobium reprezintă un grup de bacterii simbiotice care ajută plantele leguminoase să metabolizeze azotul din atmosferă și să îl fixeze în sol.

    Ciupercile din clasa Mycorrhiza sunt localizate în sistemul radicular al plantelor. Prin procesul de simbioză acestea favorizează dezvoltarea plantelor și oferă protecție împotriva paraziților, ciupercilor dăunătoare și nematozilor.

    Trichoderma este o ciupercă capabilă să confere plantei protecție naturală față de agenții patogeni. Aceasta populează solul din jurul sistemului radicular al plantei și împiedică dezvoltarea ciupercilor dăunătoare.

    Aceste procedee au fost create de societatea PATRU AGRO după experiențele acumulate în mai mulți ani de testări efectuate în România. Fiecare rețetă este adaptată și perfecționată în funcție de particularitățile pedologice din țara noastră.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii care intră pe lista de plăți APIA pentru a doua tranșă din subvenții Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Ce putem planta lângă sau sub un nuc

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!