• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Varga Istvan, concurent la Masterchef! A promis că în etapa următoare va aduce brânză din propria fermă

    Angelica Lefter -

    Crescătorul de vaci Varga Istvan, administratorul făbricuței Manufactura de Brânză, din localitatea Cund, județul Mureș, participă la cunoscută emisiune culinară Masterchef de la Pro TV. Deși este producător de brânză, acesta a gătit paste nemțești, fără a-și folosi produsele din fermă, motiv pentru care a fost taxat de cei trei chefi din juriu. Cu toate acestea, pentru gustul deosebit al pastelor a primit șorțul Masterchef și a trecut în etapa următoare a concursului.

    Întreaga țară l-a putut vedea, seara trecută, marți – 1 octombrie, pe fermierul Varga Istvan, la televizor, în cadrul emisiunii Masterchef, unde a gătit un preparat de origine nemțească, bazat pe paste și brânză. Chiar dacă produce brânză în ferma sa, crescătorul de animale nu s-a prezentat cu produse din propria fermă, ceea ce a atras criticile chefilor. Tânărul fermier a promis, însă, că în etapa următoare va aduce spre degustare chefilor brânza produsă în propria fermă.

    Citiți și: Crescător de vaci: Fermierii bio din Ungaria primesc subvenții duble față de noi, cei din România

    Fermierul Varga Istvan a trecut în etapa următoare a Masterchef, cu un preparat pe bază de brânză (foto: protv.ro)

    Fermierul Varga Istvan a trecut în etapa următoare a Masterchef, cu un preparat bazat pe brânză

    Fermierul Varga Istvan crește în jur de 50 de bovine, dintre care 35 de vaci cu lapte și deține o suprafață de 47,3 hectare de pășune ecologică. Despre ferma sa a scris și Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Producătorul de brânză, nu a putut obține sprijinul acordat de stat pentru vaca de lapte, din cauza birocrației și a tras un semnal de alarmă menționând la momentul respectiv că fermierii mici din ecologic nu au prea multe șanse de supraviețuire din cauza sumelor foarte mici pe care le primesc de la stat ca subvenții.

    Citiți și: Subvenția APIA 2024 – sprijin cuplat la vaca de lapte: condiții, acte necesare, plăți

    Pasiunea pentru brânzeturi, descoperită acum 12 ani

    În cadrul concursului de la PRO TV, concurentul fermier a povestit cu drag despre copilăria din localitatea sa natală, Cund, alături de familie unită.

    Tânărul fermier a spus cum a înființat și dezvoltat afacerea și a menționat că este fericit că poate aduce bucurie oamenilor. Varga Istvan s-a prezentat ca fiind fermier și brânzar și a menționat că a făcut cursuri pentru maturarea brânzei.

    ”Pasiunea pentru lapte și pentru brânzeturi am descoperit-o acum 10-12 ani. Avem acasă propriile noastre animale, avem ferma noastră, pășunea noastră. Producem un brânzet din lapte crud, de calitate. Faptul că poți să transformi un lichid alb care conține grăsime și proteină într-o delicatesă, asta este ceva sublim. Am reușit în urmă cu 8 ani să facem propriul nostru atelier de brânzeturi. Este destul de grea viața de brânzar când ai atâtea aspecte care influențează producția…sunt probleme, utilaje reparate, ploile care nu vin, ploile care vin prea dur. Recent fugise o vacă după ce a fătat, dar este un lucru frumos, ne place ce facem, dar suntem legați de natură, nu aș schimba”, a mărturisit fermierul Varga Istvan.

    Chefilor le-a adus paste nemțești, cu brânzeturi delicioase, însă niciuna făcută de el. După o jurizare dură, fermierul a promis că le va aduce chefilor să guste și brânza pregătită de el în fermă.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”