• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vești bune din fermele de pui românesc: Se taie mai multe păsări și…mai grase

    Gabriela Gimbășanu -

    Conform datelor statistice furnizate de Institutul Național pentru Statistică din România, se pare că la începutul anului 2015 numărul total de păsări, precum și greutatea lor în carcasă a fost mult mai mare, dacă luăm ca și referința aceași perioadă din anul 2014.

    Deși au fost sacrificate mai multe păsări, având greutăți considerabil mai ridicate, totuși numărul de ovine și caprine sacrificat a fost mult mai mic comprativ cu aceași perioadă a anul trecut.

    „În luna ianuarie 2015, faţă de luna decembrie 2014, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la toate speciile. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2014, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la toate speciile”, se arată într-un comunicat al INS.

    De remarcat este faptul că, potrivit datelor furnizate de INS, în cazul ovinelor şi caprinelor greutatea medie în carcasă a scăzut cu 1,4%, ajungând la o greutate de 13,4 kilograme.
    Nunmărul de bovine sacrificate a crescut în ianuarie 2015 cu 5,7%, comparativ cu anul 2014, iar la porcine creşterea a fost de doar 3,5%.

    Sacrificările de ovine şi caprine au crescut în perioada analizată cu 16,9%, iar numărul de păsări sacrificate a crescut cu 14,5%.

    Greutatea medie în carcasă la bovinelor a crescut cu 1,6% (ajungând la 160,1 kilograme),la porcine cu 1,7% (82,3 kilograme) şi păsărilor sacrificate cu 6% (1,7 kilograme).

    Sursa: Mediafax


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români