• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cât mai țin ploile și ninsorile. Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii

    Roxana Dobre -

    Episodul de iarnă din această perioadă urmează să se încheie iar meteorologii au anunțat că de săptămâna viitoare o să urmeze o încălzire a vremii, adică o schimbare radicală față de condițiile meteo din prezent. Până atunci însă ninsorile vor predomina în mai multe regiuni.

    Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat cât mai durează episodul de vreme rece și ce zone se află sub alerte meteo de vânt, ploi și ninsori. Conform prognozei de specialitate, de la începutul săptămânii viitoare vremea revine la temperaturile specifice perioadei de toamnă.

    Citiți și: Prima zăpadă! Județe sub alertă meteo de ninsori viscolite, lapoviță, ploi și rafale de vânt

    Un val de aer polar a adus primele ninsori din acest sezon (foto: Meteoplus/Facebook)

    Elena Mateescu, directorul executiv al ANM a informat care sunt zonele care se află în continuare sub atenționări de Cod Galben și unde vor predomina ninsorile.

    „Rămâne în vigoare atenționarea meteorologică de Cod Galben ce vizează Carpații Meridionali până în această seară la ora 20:00. Vor continua ninsorile, având în vedere deja stratul de zăpadă depus, astfel încât vorbim și de ninsori și de perioade viscolite ținând cont și de intensificările de vânt cu viteze de 40-50 km/h. În restul țării va fi o atenționare meteorologică valabilă până mâine dimineață la ora 10:00, iar în special precipitațiile moderate cantitativ cu valori mari mai ales în partea de sud și sud-vest a țării, de 20-25 l pe m², izolat peste 35 de l pe m² și intensificări ale vântului cu viteze de 40-50 de km/h care, în contextul, scăderii și regimului de temperatură amplifică senzația de frig”, a spus Elena Mateescu la Realitatea Plus.

    Conform șefei ANM, vremea va rămâne rece pe parcursul acestei săptămâni, chiar deosebit de rece pentru perioada în care ne aflăm, luând în considerare cardul termic la valori de maximde de 5, cel mult 7-8 grade Celsius.

    ”Vom avea temperaturi minime pe parcursul nopților și dimineților destul de coborâte care pot ajunge până la -10 grade în depresiuni până la cel mult 2-3 grade în zonele mai joase de relief”, a precizat Elena Mateescu.

    Citiți și: Prognoza meteo – luna noiembrie. Ploi și temperaturi scăzute în majoritatea regiunilor

    Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

    Conform prognozei emise de ANM pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 18 – 25 noiembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, sud-estice și local în cele vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

    În săptămâna, 25 noiembrie – 2 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

    Potrivit ANM, în perioada 2-9 decembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.


    Te-ar mai putea interesa

    MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!