• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ajutor de 42.000 de euro/fermă. Banii, direct în conturile fermierilor ca sumă forfetară

    agrointeligenta.ro -

    Ajutor de 42.000 de euro pe fermă. La nivelul Uniunii Europene s-a ajuns la un consens privind acordarea unui ajutor pentru fermierii afectați de dezastre naturate. Exploatații care se află în dificultate din cauza unor factori climaterici vor beneficia de un sprijin nerambursabil de până la 42.000 de euro.

    Statele membre al UE au convenit să acorde ajutor fermierilor afectați de condițiile meteo, sprijin despre care Agrointeligența – AGROINTEL.RO a scris în articolul: România primește acces la fonduri europene pentru a ajuta fermierii afectați de inundații

    În scopul sprijinirii fermierilor, prin acest sprijin vor fi alocate fonduri neutilizate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR – Pilonul al II-lea). Fermierii din Polonia, România, Austria, Cehia, Ungaria și Slovacia, adică șase țări afectate de inundații, și portughezii afectați de incendii forestiere vor putea beneficia de sprijin.

    Fermierii afectați de calamități naturale vor beneficia de un ajutor de până la 42.000 de euro per exploatație, bani ce se va achita sub forma unei sume forfetare simplificate.

    ”Acesta este un răspuns la recentele dezastre legate de climă. După adoptarea oficială și intrarea în vigoare a regulamentului modificat, statele membre vor avea o mai mare flexibilitate în a oferi sprijin ad-hoc fermierilor, deținătorilor de păduri și întreprinderilor afectate de dezastre naturale”, a declarat István Nagy, ministrul maghiar al agriculturii – Ungaria deține în prezent președinția Consiliului Uniunii Europene.

    Ajutorul va fi acordat fermierilor afectați de dezastrele care au avut loc după 1 ianuarie 2024. În plus, statele membre vor avea libertatea de a mobiliza subvenții pentru a restabili potențialul de producție al fermelor și al pădurilor afectate de criză.

    Ajutor pentru fermierii români care au suferit pierderi în urma inundațiilor

    Reglementări privind ajutoarele pentru fermieri până la sfârșitul anului 2024

    Țările care au primit acordul pentru noul sprijin vor decide fiecare ce resurse financiare vor să aloce din Planul Național Strategic pentru a ajuta fermierii. Guvernele naționale vor trebui apoi să prezinte aceste planuri către CE. Potrivit Consiliului UE, reglementările privind ajutorul pentru fermieri urmează să intre în vigoare până la sfârșitul anului.

    De precizat că Polonia a solicitat deja Comisiei Europene sprijin pentru fermierii polonezi în urma inundațiilor din această toamnă. Deocamdată este așteptat un răspuns. De asemenea, este posibil ca cadrul de ajutor temporar stabilit în legătură cu războiul din Ucraina să fie extins. Pe baza acestui mecanism au fost plătite subvenții pentru producția agricolă, în special. Acest cadru de sprijin Este valabil doar până la sfârșitul anului 2024, dar există un plan de prelungire până la 31 decembrie 2025. De asemenea, miniștrii agriculturii din țările UE susțin creșterea limitei ajutorului pe fermă de la 280.000 de euro până la 560.000 de euro, ceea ce va contribui la susținerea financiară a multor producători agricoli. Această soluție este susținută de comisarul Janusz Wojciechowski.


    Te-ar mai putea interesa

    Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole

    Ultimele știri

    Ministrul Barbu – cel mai mare regret după primul mandat. ”Aștept o analiză de la Consiliul Concurenței” Florin Barbu vrea să crească subvenția APIA la hectar Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou