• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pactul pentru o Politică Agricolă Integrată a fost lansat în cadrul Conferinței Naționale a Clubului Fermierilor Români

    agrointeligenta.ro -

    Conferința Națională a Clubului Fermierilor Români, ediția 2024, a fost dedicată promovării Pactului multi-sectorial pentru o Politică Agricolă Integrată a României – obiectiv 2035. Organizată la data de 6 noiembrie, manifestarea a fost dedicată promovării Pactului multi-sectorial pentru o Politică Agricolă Integrată a României – obiectiv 2035.

    În cadrul conferinței au fost prezenți peste 600 de participanți: tineri – viitori lideri ai agriculturii, antreprenori care au construit un sector agricol românesc dinamic și competitiv, autorități din România și de la Bruxelles, reprezentanți ai mediului universitar, asociații de fermieri, companii din agribusiness, reprezentanți ambasade, precum și parteneri ai Clubului, potrivit unui comunicat de presă remis în urma evenimentului.

    Directorul Executiv al CFRO, Florian Ciolacu, alături de dr. ing. Lucian Buzdugan

    Conferința a oferit un cadru unic de dezbatere pentru fermieri în vederea accesării mecanismelor de răspuns la multi-crizele cu care se confruntă – schimbări climatice, perturbări ale pieței, recesiune economică, inegalități pe lanțul de valorificare a produselor, mecanisme de finanțare insuficiente, prin schimbul de informații, comunitatea de afaceri, formarea profesională și noi parteneriate de afaceri.

    Citiți și: Clubul Fermierilor Români a inaugurat Centrul de Inovare și Formare în Agricultură

    Janusz Wojciechowski, Comisarul European pentru Agricultură, prezent la Conferința Națională CFRO

    Deschiderea conferinței prin inițierea Dialogului Interactiv UE-România despre Viitorul Agriculturii, a reprezentat un moment important de consolidare a colaborării între reprezentanții sectorului agricol la nivel național și european, arătând clar că politicile publice trebuie să se adapteze la provocările și obiectivele comune de securitate alimentară și durabilitate.

    ”Momentul cheie al conferinței a fost reprezentat de promovarea „Politicii Agricole Integrate pe termen lung privind dezvoltarea și modernizarea agriculturii românești”, o propunere care reprezintă expresia unui angajament transpartinic, transparent, de lungă durată al Guvernului României, indiferent de componența politică a acestuia și de durata ciclurilor electorale, ca parte esențială a interesului naţional. Viziunea Clubului Fermierilor Români asupra Politicii Agricole Integrate subliniază rolul strategic al agriculturii privind securitatea națională, evidențiind importanța fermierilor în asigurarea securității alimentare și gestionarea sustenabilă a mediului rural. Creșterea auto-suficienței alimentare, sporirea competitivității agriculturii românești și stabilirea unui cadru de coordonare interministerial pentru implementarea strategiei agricole integrate sunt câteva dintre obiectivele asumate ale acestei propuneri”, a declarat Florian Ciolacu, Directorul Executiv al Clubului Fermierilor Români.

    Holger Kray, Coordonatorul Global pentru Agricultură de la Banca Mondială

    La eveniment au fost prezenți, în calitate de vobitori, înalți oficiali din România și de la Bruxelles. Printre ei se numără Florin Barbu, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, Ministrul Plenipotențiar Reprezentanța României de pe lângă UE, Janusz Wojciechowski, Comisarul European pentru Agricultură, Holger Kray, Coordonatorul Global pentru Agricultură de la Banca Mondială și mulți alții.

    Clubul Fermierilor Români și-a consolidat rolul și contribuția în crearea unui centru legitim de analiză și reflecție pentru susținerea celor mai bune decizii politice și economice, vizând asigurarea rezilienței și competitivității agriculturii românești, prin acumulările celor cinci generații de absolvenți ai Programului ”Tineri Lideri pentru Agricultură” și trei generații de ”Antreprenor în Agricultura 4.0”. În acest sens, în cadrul Conferinței s-a anunțat și lansarea noului Centru de Inovare și Formare a Tinerilor Lideri și Antreprenorilor din Agricultură, la București, inițiativă care se bucură de susținerea fermierilor, autorităților guvernamentale române și cele europene cu responsabilitate în domeniul agriculturii din cadrul Comisiei și Parlamentului European, a Băncii Mondiale și a partenerilor Clubului.

    Partenerii acestei conferințe au fost: Agricover, Summit Agro România, BCR, Broker de Asigurare Clubul Fermierilor Români, Corteva, Bayer, FMC, Agra Asigurări, Sysagria și BASF.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!