• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un tânăr întors din Marea Britanie îi ajută pe fermieri să își traseze granițele terenurilor

    Angelica Lefter -

    Trasare granițe terenuri – un serviciu oferit fermierilor de către un tânăr revenit în țară din Marea Britanie. Antreprenorul a investit în tehnologia necesară pentru ca identifica și stabili cu exactitate limitele proprietăților funciare.

    Mihai Niță este un tânăr inginer constructor, în vârstă de 32 de ani, din localitatea Slobozia Moară, județul Dâmbovița care a fost până acum plecat în Marea Britanie. El a revenit în țară din dorința de a face o prospecție de piață și de a-și deschide aici un business bazat pe experiența și aparatura nouă.

    Citiți și: ANCPI: Cadastru gratuit pentru terenurile agricole care primesc subvenții APIA

    Granițele terenurilor agricole, trasate cu aparatură modernă (foto: granarii.ro)

    Servicii de trasare profesionistă a terenurilor agricole

    Tânărul antreprenor care administrează o Societate cu Răspundere Limitată (SRL) a observat nevoia fermierilor de a clarifica diverse situații legate de granițele terenurilor. Mihai Niță a explicat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că firma sa oferă servicii pentru a prelua coordonatele din planul cadastral și de a le trasa fizic pe terenul agricol pentru a demonstra clar granițele dintre vecuinătăți. Tânărul dorește să vadă cum merge piața și dacă va putea să revină definitiv în țară. Deocamdată este singurul care face toată munca, însă este mulțumit de cum decurg lucrurile.

    ”Sunt foarte mulți fermieri care au dispute verbale legate de proprietățile pe care le dețin și eu ofer un serviciu rapid pentru a rezolva disputele la locul faptei, după planul cadastral. Am investit într-o o aparatură specializată, se numește GNSS, funcționează după poziționare de sateliți. Echipamentul preia informația de la sateliți și transformă altgoritmic coordonatele în sistemul 070, care se folosește în România momentan. Aparatura este în special pentru măsurători cadastrale și trasări în construcții, dar pentru fermieri este încă o aplicație terță. Oferim consultanță gratuită, iar ulterior serviciul este contra cost. El funcționează doar în anumite condiții, trebuie să aibă stabilit planul cadastral, trebuie să aibă cadastrul la zi făcut în sistemul de coordonate 070, dacă sunt după coordonate vechi măsurate pe hârtii, trasabile, atunci sistemul nu funcționează. În urma consultanței gratuite, oferim o cotație, în funcție de distanță și cerințe, numărul de puncte de care este nevoie. Unele lucrări sunt simple, de exemplu un teren rectangular are nevoie doar de patru puncte și atunci are nevie de suma minimă, un teren poligonal, cu mai multe puncte are nevoie de mai multe de patru puncte, ceea ce înseamnă mai mulți bani”, a spus antreprenorul dâmbovițean.

    Mihai Niță a menționat că a investit în jur de 15.000 de lire sterline, adică peste 18.000 de euro, în sistemul achiziționat, iar acesta poate fi folosit chiar și la GPS-urile instalate pe unele utilaje agricole.

    ”Tarifele pe care eu le percep sunt de 100 de lei pe punct, deci dacă este un teren rectangular, costul este de 400 de lei, o sumă maximă nu poate fi transmisă pentru că cel mai mult contează numărul de puncte, însă percep câte 30 de lei pentru punctele extra, dacă distanța este foarte mare trebuie să acopăr și motorina, fiind un cost pe care îl suport eu. Investiția mea în aparatură a fost în jur de 15.000 de lire sterline”, ne-a declarat antreprenorul.

    Aplicația folosită de Mihai Niță este compatibilă și cu GPS-ul de pe tractoare, iar sistemul este folosit pe scară largă în Marea Britanie. ”Am făcut asta în Anglia până acum. Un inginer topograf vine și înregistrează granițele pământului, le înregistrează în tractor, după aceea tractorul este singur în brazdă, să se întoarcă la capete, să fie siguri că nu stropește de două ori pe același loc, asta asigură aplicația. Nu este o tehnologie nouă în România, este o practică în ziua de azi”, a spus tânărul antreprenor Mihai Niță.

    La acest moment, serviciile de trasare a granițelor terenurilor sunt disponibile pe raza județului Dâmbovița, dar tânărul este dispus să se deplaseze și în alte puncte din țară, asigurând ”Precizie milimetrică pentru granițe clar definite”. Mihai Niță poate fi contactat la numărul de telefon: 0742 518 704


    Te-ar mai putea interesa

    APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie! Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Fermier de Paulownia, la 10 ani de la înființarea plantației: N-am cui vinde, bani au făcut doar vânzătorii de răsaduri! Ce se întâmplă cu plafonarea adaosului comercial la produsele alimentare. Măsura ar putea fi înlocuită Floarea-soarelui, la mare căutare. Prețurile au explodat, fermierii nu vor să vândă