• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O nouă piață de export pentru fermierii români! Șeful ANSVSA a semnat astăzi certificatele în Tunisia!

    Roxana Dobre -

    Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu, a semnat astăzi certificatele sanitare veterinare necesare pentru exportul de ovine, bovine și produse cu valoare adăugată (carcase de ovine și bovine), precum și carne de pasăre către Tunisia. Acest demers semnificativ marchează oficializarea cadrului sanitar-veterinar necesar pentru schimburile comerciale și deschide noi oportunități pentru fermierii români.

    ANSVSA a anunțat astăzi, miercuri – 12 februarie printr-un comunicat că șeful instituției, dr. Alexandru Bociu, a semnat certificatele sanitare veterinare necesare pentru exportul de animale în Tunisia. Astfel, se creează noi oportunități pentru fermierii români.

    Citiți și: Schimbare majoră în exportul de ovine vii. Alexandru Bociu, ANSVSA: Suntem pregătiți!

    Șeful ANSVSA a semnat certificatele sanita-veterinare pentru exporturi în Tunisia 

    Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu a punctat că prin semnarea certificatelor sanitare veterinare, ANSVSA creează noi oportunități pentru fermierii români.

    ”ANSVSA creează noi oportunități pentru fermierii români contribuind la extinderea accesului acestora pe piețele internaționale și consolidând poziția României ca partener de încredere în sectorul agro-alimentar global”, a declarat președintele ANSVSA, cu ocazia semnării acordurilor.

    În aceste zile, o delegație a ANSVSA, condusă de președintele instituției, Dr. Alexandru Bociu, se află într-o vizită de lucru în Tunisia pentru a discuta deschiderea exporturilor românești de animale și produse de origine animală, precum și consolidarea relațiilor comerciale bilaterale. În cadrul întâlnirilor cu oficialii Direcției Generale a Serviciilor Veterinare din Tunisia (DGSV), delegația română a prezentat structura și funcționarea serviciilor veterinare din România, precum și capacitatea rețelei de laboratoare veterinare, care garantează siguranța produselor destinate exportului.

    Citiți și: Oierii dau lovitura la export! Alexandru Bociu: Arabia Saudită se deschide în 10 zile. Vor 15 milioane de oi pe an

    Tunisienii vor veni în România să verifice condițiile de producție și export

    Potrivit comunicatului ANSVSA, discuțiile s-au concentrat pe accelerarea procesului de export, recunoașterea standardelor de calitate și posibilitatea organizării unor vizite tehnice ale specialiștilor tunisieni în România, pentru a verifica condițiile de producție și export.

    ”Un subiect de interes major a fost calitatea superioară a produselor avicole românești, recunoscute pe piețele europene, care pot răspunde cerințelor pieței tunisiene pe termen lung. Părțile au convenit să colaboreze prioritar în domeniul agro-alimentar, facilitând deschiderea oficială a exportului românesc către Tunisia”, se mai arată în comunicat.

    Reamintim că șeful ANSVSA, anunțase dechiderea pieții către Tunisia în premieră pentru emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1. ”(…) O să urmeze și Tunisia în luna februarie, din nou o piață destul de bună. Dar acum cele mai dinamice piețe sunt Iordania și Maroc și Libia. În privința prețurilor, în timpul epizootiei a fost o scădere dar lucrurile s-au reglat. Iar odată cu orice piață nouă deschisă lucrurile evoluează în direcția bună”, a spus președintele ANSVSA în ediția din 15 ianuarie.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum a depozitat oierul Alexandru Tămaș porumbul pentru oile sale Înșelătorie cu o cantitate mare de porumb. Prejudiciul se ridică la aproape 50.000 de euro Fermierii, cu conturile goale la o săptămână de la autorizarea ANT-urilor. Răspunsul APIA!

    Ultimele știri

    Comunicat ANF pentru fermieri despre situația derogărilor pentru utilizarea neonicotinoidelor Dimitrie Muscă: Vin 500 de tone de lapte pe zi din Ungaria. Trebuie suspendate aceste importuri cu risc de febră aftoasă APIA: Apicultorii care vor subvenții au termen până pe 31 iulie să depună cererile de plată