• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • New Holland sărbătorește 50 de ani de la introducerea primelor combine echipate cu tehnologia Twin Rotor

    Roxana Dobre -

    Compania New Holland sărbătorește 50 de ani de la introducerea primelor combine echipate cu tehnologia de treierat și separare Twin Rotor. O gamă de produse care a evoluat de la un singur model în 1975 la o gamă completă astăzi, condusă de noile combine CR10 și CR11. Peste 70.000 de combine TR și CR Twin Rotor au fost produse până în prezent la nivel global.

    Centrul de Excelență în Recoltare New Holland din Zedelgem, Belgia, a trecut recent prin investiții semnificative și modernizări pentru producția celor mai noi modele CR10 și CR11.

    Citiți și: Așa arată combina pe care și-ar dori-o orice fermier. New Holland CR 11, super combina ce reduce costurile

    Istoria combinelor New Holland

    New Holland a intrat pe piața combinelor în 1964

    Cunoscută pentru expertiza sa în produsele destinate agriculturii de fân, cum ar fi baloți și echipamente pentru recoltarea furajelor, New Holland, pe atunci un producător cu sediul în Statele Unite, a intrat pe piața combinelor în 1964, când a achiziționat compania belgiană Claeys, care a introdus prima sa combină autopropulsată în 1952.

    În decada care a urmat achiziției, New Holland a continuat să dezvolte linia de combină cu bătător și scuturători convențională pe care o dobândise, dar în anii 1960 a început să investigheze noi metode de treierat și separare a boabelor pentru a spori producția, a îmbunătăți curățenia și a reduce pierderile.

    Tehnologie Twin Rotor
    Combină New Holland Twin Rotor (TR)

    Prima combină Twin Rotor

    Pentru a face acest lucru, inginerii New Holland au studiat forța centrifugă și potențialul său de a separa boabele de resturile vegetale, un concept inovator diferit de metoda tradițională de treierat și separare cu tambur/concav și scuturători. Prima mașină de dezvoltare, adaptată dintr-un model de scuturător 985 din fabrica Claeys din Belgia, a fost testată pe porumb în 1968 și pe grâu în anul următor.

    Testele au arătat beneficii ale împărțirii fluxului de cultură intrat din elevatorul/casa de alimentare în două fluxuri, care alimentau două rotoare longitudinale contrarotative ce lucrau împotriva concavelor longitudinale, care conțineau secțiuni de treierat urmate de secțiuni de separare. Viteza mare a rotoarelor însemna că forța centrifugală arunca o mare parte din boabe prin concave, minimizând daunele asupra boabelor comparativ cu treieratul convențional cu tambur și concav, și minimizând pierderile față de separarea cu scuturători.

    Până în 1969, un design complet nou de combină cu aceste elemente interne era în testare, iar în 1975 a fost lansat primul model de producție, TR70, cu un motor de 145 CP și un rezervor de 5.550 litri pentru boabe – prima combină New Holland construită în SUA.

    În 1979, a fost înlocuit cu modelul îmbunătățit TR75, iar mai târziu a fost introdus și un model mai mare, TR85. În următoarele două decenii, gama a evoluat, iar în 1997 a fost produsă combina cu numărul 25.000 din seria TR.

    Citiți și: Șase combine New Holland livrate într-o singură zi la un grup de ferme din sudul țării

    Combină New Holland

    Modelele CR960 de 333 CP și CR980 de 428 CP au combinat caracteristici cheie din modelele TR și TF

    Dezvoltarea combinelor de mare capacitate pentru Europa a urmat o cale separată, cu dezvoltarea combinelor Twin-Flow (TF) introduse în 1983. Acestea utilizau un tambur și concav convenționale urmate de un bătător mare și un separator rotativ, apoi un rotor lateral Twin Flow care împărțea recolta în două fluxuri pentru separarea boabelor finale.

    Totuși, la sfârșitul anilor 1990, inginerii New Holland din Europa și America de Nord au început să lucreze la un design complet nou pentru Twin Rotor care să răspundă nevoilor fermierilor din întreaga lume pentru toate tipurile de culturi combinabile.

    Combină CR980

    Introduse în 2002, modelele CR960 de 333 CP și CR980 de 428 CP au combinat caracteristici cheie din modelele TR și TF cu noi dezvoltări și stiluri. Producția a început în SUA, iar în 2005 a fost transferată la fabrica din Zedelgem, Belgia.

    CR960 avea rotoare twin de 432 mm diametru, iar CR980 avea unități de 560 mm diametru, cu un rezervor de 12.500 litri pentru boabe. Operatorii au beneficiat de un design complet nou al cabinei. Gama a fost extinsă treptat și a introdus caracteristici precum automatizarea IntelliSense a combinei, vanele reglabile de rotor Dynamic Flow Control, tehnologia Dynamic Feed Roll și managementul reziduurilor Opti-Spread Plus. Dezvoltarea modelelor Elevation în 2007 a introdus controlul ratei de alimentare IntelliCruise pentru o producție maximă și tehnologia de curățare Opti-Clean pentru a îmbunătăți și mai mult curățenia boabelor. Aceste și alte inovații au adus multiple premii industriei pentru combinelale TR și CR din întreaga lume.

    Modelul CR10.90 din 2014 a obținut recordul mondial Guinness pentru cele mai multe tone de grâu recoltate în 8 ore

    Următoarea dezvoltare a fost modelele CR7.90, CR8.90, CR9.90 și CR10.90, iar modelul CR10.90 din 2014 a obținut recordul mondial Guinness pentru cele mai multe tone de grâu recoltate în 8 ore, la 797,656 tone (29.308 bushel). Recordul este încă valabil astăzi.

    Gama de combine CR New Holland este acum condusă de noile modele CR11 (775 CP, capacitate rezervor 20.000 litri și CR10 (634 CP, capacitate rezervor 16.000 litri. Ca și predecesoarele lor, acestea continuă să integreze tehnologia dovedită Twin Rotor, dar cu o capacitate mai mare ca niciodată, cu putere și volum mai mari ale rezervorului, completate de rotoare cu diametru de 600 mm și lungime de 3.600 mm, pentru a maximiza capacitatea de manipulare a recoltei, a asigura treieratul și separarea temeinică și a proteja calitatea boabelor.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii crescători de oi și de capre vor încasa și ei subvenția APIA de 50 euro pentru tineret femel Fermierii, fără ANT-uri în conturi la trei săptămâni de la autorizare: ”Să ne dea cineva explicații!” APIA – apel urgent pentru fermierii care vor subvenții în acest an

    Ultimele știri

    Prețul uriaș al roșiilor, explicat de cel mai mare legumicultor din Buzău: ”A fost o iarnă grea” The Sunday Times: Un englez stabilit în România lucrează 10.000 ha și încasează subvenții de 1,8 milioane de euro Cum va fi vremea în aprilie. Graficul ploilor pentru următoarele patru săptămâni