• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Traficanții de droguri folosesc vaci pentru a transporta drogurile, pe fondul creșterii exporturilor de animale

    Violina Gorcinschi -

    Vaci pentru a transporta drogurile. Cartelurile mexicane, cunoscute pentru cruzimea și ambiția lor, au găsit noi metode de a transporta substanțe interzise în SUA. Odată cu creșterea exporturilor de vite în SUA, traficanții au început să folosească animalele ca purtătoare pentru marfa ilegală. Astfel, în timpul operațiilor, introduc droguri în interiorul vacilor, care sunt eliminate, ulterior, la destinație. Polițiștii sunt puși în dificultate.

    După cum relatează portalul de știri american The Lion, contrabandiștii mexicani folosesc vite vii pentru a livra droguri peste graniță în SUA . Se știe că cartelurile criminale folosesc vagoane de vite pentru contrabanda cu droguri. Acum, însă, o altă escrocherie extrem de perfidă pare să fi ieșit la iveală. Cartelurile chiar fac contrabandă cu droguri puse în interiorul animalelor, potrivit informatorilor de la granița din Texas și New Mexico.

    Metodă de transport a drogurilor în SUA (foto: dtnpf.com)

    Cartelurile din Mexic folosesc vaci pentru a transporta drogurile peste graniță

    Arvin West, șeriful comitatului Hudspeth din Texas, SUA, a explicat portalului de știri The Daily Signal cât de creative sunt cartelurile. Traficanții au început să folosească vaci ca curieri de droguri când Mexicul a început să mărească exportul de bovine în SUA.

    Potrivit Oklahoma State University, SUA au importat peste 1,2 milioane de vite din Mexic în 2024, inclusiv peste 400.000 de juninci. Conform reglementărilor SUA, fiecare junincă din Mexic trebuie castrată. Abia atunci animalul poate fi adus în SUA, iar cartelurile profită de asta.

    Citește și: The Guardian: Navele care transportă animale vii, folosite ca acoperire pentru traficul cu droguri, arme și oameni

    În timpul operației de castrare, în interiorul junincilor este introdusă o pungă sigilată cu vid, care conține droguri. Apoi, animalul este capsat la loc. La trecerea frontierei, detectarea drogurilor în interiorul animalelor prezintă o provocare deosebită pentru polițiștii de frontieră și controlorii vamali.

    Vaci și câini folosiți pentru a ascunde drogurile de polițiști

    Serviciul Vamal și Protecția Frontierei (CBP) este conștient că nu doar vacile sunt folosite de carteluri, ci și câinii, metodă care presupune suferințe pentru animalele în cauză.

    „Am văzut droguri implantate în câini. Destul de inumane — crude. Animalele au fost operate, iar apoi substanțele au fost introduse în animal într-un mod care, evident, ar permite animalului să treacă granița — doar pentru a elimina mai târziu drogurile”, a declarat un fost ofițer CBP a declarat pentru The Daily Signal, citată de Agrarheute.

    Citește și: Fermier săltat de DIICOT. Cultiva canabis și ascundea drogurile în butoaie cu murături

    Utilizarea vacilor și a vagoanelor de vite ca curieri este o metodă deosebit de atractivă pentru traficanții de droguri. Sunt mai rapide decât alte camioane sau transporturi. În acest caz, totul trebuie să se întâmple rapid deoarece transportul constă în animale vii. Nu ar trebui să piardă în greutate sau să se îmbolnăvească. De aceea transportul este grăbit peste graniță. Acest lucru înseamnă, la rândul său, că și substanțele ilegale ajung mai repede.


    Te-ar mai putea interesa

    Președintele Transavia, Ioan Popa: ”Nu există zi de la Dumnezeu să nu avem o instituție a statului în control” Vin noi plăți pentru fermieri și crescători de animale. Sumele au fost publicate în Monitorul Oficial Fermierii, fără ANT-uri în conturi la trei săptămâni de la autorizare: ”Să ne dea cineva explicații!”

    Ultimele știri

    Ultima oră de la APIA pentru fermierii care așteaptă subvențiile în conturi! Războiul tarifelor: Donald Trump taxează cu 20% toate produsele UE, Bruxelles-ul plănuiește contramăsuri Șase fungicide de top din portofoliul Agrii pentru protecția culturilor de cereale păioase