• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii, în stradă pe 25 aprilie. Lista cu nemulțumiri a fost prezentată Guvernului

    Roxana Dobre -

    Pe 25 aprilie, va avea loc un protest la nivel național al fermierilor, pădurarilor și reprezentanților industriei lemnului din Polonia. Participanții vor ieși în stradă pentru a protesta împotriva a ceea ce ei consideră a fi politicile distructive ale Ministerului Climei și Mediului.

    Fermierii polonezi vor participa pe 25 aprilie la un protest care va avea loc la Varșovia. Evenimentul este organizat de sindicatele din silvicultură, iar grupului de organizatori s-a alăturat și fermierii. Organizatorii au invitat toate sindicatele și organizațiile agricole care împărtășesc preocupările cu privire la viitorul pădurilor poloneze, securitatea materiilor prime a țării și rolul agriculturii în economie.

    Citiți și: Laptele la poarta fermei este ieftin, carnea este fără preț. Din ce trăiește un fermier?

    Fermierii polonezi vor ieși din nou în stradă

    Un protest cu un mesaj clar: Nu mai ignorați zona rurală poloneză!

    Protestatarii vor prezenta o poziție comună care include șapte revendicări cheie. Conform conținutului acestora, politica actuală de climă și mediu dusă de guvernul polonez nu ține cont de vocea locuitorilor din mediul rural și le amenință nu numai locurile de muncă, ci și securitatea alimentară a întregii țări.

    Într-o scrisoare de intenție adresată Ministerului Climei și Mediului, fermierii și-au prezentat cererile. Iată conținutul său:

    ”Încheiați dominația Ministerului Climei! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale trebuie să aibă o voce decisivă în materie de agricultură. Cerem subordonarea imediată a tuturor deciziilor referitoare la agricultură către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale! Ajunge să ignorăm fermierii și să li se impună condiții din spatele birourilor birocratice. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este cel care cunoaște realitățile agriculturii poloneze. Ingerința ulterioară a Ministerului Climei și Mediului în politica agricolă duce la haos, agravează situația fermelor și amenință securitatea alimentară a Poloniei”, au transmis fermierii conform Farmer.pl.

    O altă cerință a fermierilor este suspendarea imediată a implementării Legii Refacerii Naturii (NRL) în zonele agricole.

    Citiți și: Polonezii se plâng că cireșele românești le-au invadat piețele și se vând la prețuri foarte mici

    Crescătorii de animale polonezi se confruntă că atacuri de lupi

    Fermierii polonezi cer și legalizarea imediată a împușcării lupilor în mediul rural. ”Ajunge cu drama vițeilor sfâșiați, destul de trăit în frică. Lupii nu mai sunt o raritate – sunt o amenințare de zi cu zi. Statul are obligația de a-și proteja cetățenii și nu de a pune ideologia înaintea securității oamenilor și a proprietății acestora”, au mai arătat fermierii polonezi.

    Tot la categoria atacurilor ale animalelor sălbatice se află distrugerile pe care le fac mistreții și castorii. ”Cerem acțiuni reale și sistemice împotriva suprapopulării animalelor sălbatice! Mistreții distrug culturile și răspândesc PPA, castorii devastează sistemele de drenaj, zimbrii distrug culturile agricole – iar fermierul rămâne cu costurile. Cerem sacrificare eficientă, compensare completă și încetarea politicii de „protecție cu orice preț”, susțin fermierii.

    În sectorul vegetal, nemulțumirile fermierilor se îndreaptă către normele de condiționalitate impuse prin GAEC 2. ”Solicităm retragerea imediată a obligației de implementare a standardului GAEC 2 la nivelul UE! GAEC 2 nu protejează natura – paralizează fermele. Acesta este un exemplu de reglementări absurde care trebuie adaptate la realitățile poloneze. Cerem reglementări raționale, nu obligații fără sens.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenția APIA pentru pârloagă – 58,18 euro/ha. Model de calcul pentru o fermă cu 100 ha Subvenție majorată astăzi de Guvern de la 456 euro/ha la 640 euro/ha Taxă eliminată pentru toți proprietarii de terenuri

    Ultimele știri

    Febra aftoasă a apărut la o fermă ce luase toate măsurile de biosecuritate. Angajații se mutaseră la fermă pentru a nu aduce virusul Combaterea în preemergență și în postemergență timpurie a buruienilor din culturile de porumb și floarea soarelui – două soluții foarte eficiente oferite de FMC Fermierii au de unde alege. Agrii recomandă mai multe fungicide contra septoriozei la grâu