• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 100 de vaci au fost ucise într-un atac cu drone asupra unei ferme din Ucraina

    Violina Gorcinschi -

    Vaci au fost ucise în Ucraina, după un atac cu drone la o fermă. Pe 28 aprilie, o fermă din regiunea Harkov din Ucraina a fost atacată cu drone rusești, agresiune în urma căreia au murit 100 de vaci. Pe lângă animalele pierdute, fermierul a suferit și pagube asupra infrastructurii unității agricole. Se propune crearea unui fond de stat pentru sprijinirea producătorilor agricoli din teritoriile eliberate.

    Rușii au țintit, pentru a doua oară, o fermă de vaci cu 281 de capete, cu ajutorul dronelor. De la începutul războiului, sectorul agricol ucrainean a suferit, în total, pagube de peste 11 miliarde de dolari. Asociațiile de fermieri solicită aplicarea unor mecanisme care să sprijine refacerea agriculturii, printre care se numără și asigurări de stat pentru producătorii păgubiți.

    Fermă distrusă de un atac cu drone (foto: suspilne.media)

    100 de vaci ucise într-un atac cu drone în Ucraina. Asociațiile agricole cer instrumente de protecție pentru fermieri

    Dronele rusești au atacat o fermă din regiunea Harkov din Ucraina. Cel puțin 100 de vaci au fost ucise și o serie de ferme zootehnice au fost distruse, a relatat farmer.pl, citată de agri.bg. Atacul s-a petrecut pe 28 aprilie în satul Mokra Rokitna. Ferma, care adăpostea un total de 281 de vaci, aparținea unui membru al Consiliului Agrar All-Ucrainean, care a confirmat informația într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

    Potrivit președintelui Consiliului Agrar All-Ucrainean, Andriy Dikun, Federația Rusă a folosit 10 drone Shahed pentru a ataca ferma. Bombardamentul a avariat grajdurile, depozitele, o clădire administrativă și echipamentele agricole situate în fermă. Acesta este al doilea atac cu drone împotriva unității agricole. Primul a avut loc pe 23 februarie 2024.

    Citește și: Nou atac al rușilor asupra porturilor ucrainene de la Dunăre – ținta au fost silozurile de cereale

    Conform celui mai recent raport al Băncii Mondiale, pagubele totale suferite de sectorul agricol ucrainean de la începutul invaziei la scară largă se ridică la 11,2 miliarde de dolari. Aceste daune includ distrugerea parțială sau completă a spațiilor de depozitare, a instalațiilor piscicole și de acvacultură și a culturilor perene, precum și sacrificarea forțată a animalelor de fermă. Totodată, includ și distrugerea și furtul de utilaje și echipamente.

    „Pentru a readuce sectorul agricol al Ucrainei la nivelul de dinainte de război, sunt necesari 7-8 ani de sprijin intensiv în investiții și asistență din partea partenerilor”, a declarat vicepreședintele Consiliului Agrar All-Ucrainean, Denis Marchuk, citat de agroportal.ru.

    Pagube semnificative suferite de un fermier din Harkov (foto: suspilne.media)

    Consiliul a inițiat introducerea unor noi mecanisme de sprijinire a producătorilor agricoli și a analizat mai multe propuneri guvernamentale pentru protejarea sectorului agricol.

    „Una dintre ele este introducerea asigurării de stat pentru întreprinderile agricole. În prezent, există asigurări preferențiale, dar acestea acoperă doar întreprinderile orientate spre export. Propunem extinderea acestui program pentru a include producătorii pentru piața internă. În plus, pledăm pentru crearea unui fond de stat pentru sprijinirea agroindustriei în teritoriile eliberate și propunem extinderea garanțiilor de asigurare pentru întreprinderi. Acest lucru le va permite oamenilor să investească și să muncească, știind că, în caz de probleme, statul îi va sprijini”, a adăugat el.

    Citește și: Olandez cu fermă de 15.000 de hectare în Ucraina: ”Vă rog, opriți rușii din ucis!”

    Denis Marchuk a subliniat că fermierii au nevoie de instrumente reale de protecție.

    „În condiții de lipsă acută de personal și provocări constante ale războiului, este extrem de important să găsim mecanisme eficiente de sprijin financiar pentru cei care, în ciuda a tot, continuă să muncească, să susțină economia regională și armata”, a conchis el.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier german: ”Fără muncitorii din România, nu am avea ce mânca”. Oferta sa: 3.000 de euro brut, pe lună Ruperea florilor la căpșuni pentru o producție mai mare. Metoda pas cu pas Suprafața de teren agricol deținut de străini în fiecare județ

    Ultimele știri

    Fermierii dintr-o comună – lăsați fără subvenția APIA din cauză că nu l-au votat pe actualul primar Aproape 10.000 de porci au fost uciși din cauza unui focar de febră aftoasă Fermier bistrițean ucis de propria vacă gestantă