Reacția producătorului de utilaje IRUM după anularea sesiunii Rabla Tractoare


Singurul producător român de tractoare agricole și forestiere, IRUM Reghin, a anunțat că așteaptă cu nerăbdare reluarea programului ”Rabla pentru Tractoare”. Compania se numără printre companiile ce au fost autorizate ca dealer în cadrul programului derulat de Ministerul Mediului prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).
IRUM a reacționat după comunicatul oficial cu privire la anularea primei sesiuni a programului Rabla pentru Tractoare. Constructorul de utilaje din Reghin, județul Mureș, a arătat că programul încă nu reușește să aibă o finalitate, ceea ce îi afectează profund atât pe dealerii de utilaje cât și pe fermieri.
Citiți și: Sesiunea pentru Rabla Tractoare va fi reluată. AFM – explicații privind blocajul
IRUM a transmis că este așteptată o decizie finală cât mai rapidă în cazul acestui program ”Rabla pentru Tractoare”, astfel încât această primă ediție să fie un pas înainte, nu unul înapoi, pentru toți cei implicați.
”Având în vedere numeroasele întrebări pe care ni le adresați cu privire la programul Rabla pentru tractoare, vă transmitem că așteptăm și noi, cu sufletul la gură, o decizie finală.
În calitate de singur producător român de tractoare agricole și forestiere, dealer validat în acest program și susținător constant al acestei inițiative care aduce un sprijin real pentru fermierii din România, urmărim îndeaproape fiecare etapă.
Faptul că programul încă nu reușește să aibă o finalitate ne afectează profund — la fel ca pe toți cei care așteaptă, cu speranță, să-și modernizeze parcul de utilaje.
Sperăm ca lucrurile să se așeze curând și ca această primă ediție să nu fie un pas înapoi, ci un pas înainte, pentru toți cei implicați”, se arată pe pagina de Facebook a IRUM.
Citiți și: Dealer Rabla pentru Tractoare: ”Din 80 de fermieri colaboratori, niciunul nu a reușit să depună”
IRUM Reghin a fost fondată în 1953 şi a devenit o societate cu capital complet privat în anul 1999, când societatea Maviprod a preluat-o şi a menţinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de maşini şi utilaje dedicate industriei forestiere.
Potrivit AFM, blocajele apărute în momentul de încărcare a documentelor au afectat procesul de înscriere în programul ”Rabla pentru Tractoare”, fiind înregistrate zeci de mii de dosare create, dar nefinalizate, precum și numeroase sincope raportate de utilizatori. În aceste condiții, Administrația Fondului pentru Mediu a decis anularea sesiunii, considerând că procesul a fost viciat și nu au fost asigurate condiții egale pentru toți solicitanții. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a dat, ulterior, asigurări că programul ”Rabla pentru Tractoare” va fi reluat.