Agrii Practic a revenit în câmp. Fermierii au aflat la Sinești, județul Ialomița, care sunt cei mai noi hibrizi de rapiță și tehnologia recomandată

Agrii Practic, seria de evenimente organizate de Agrii România, a ajuns la sezonul 2. Fermierii au astfel oportunitatea de a vedea toate soluțiile pregătite de companie. De data acesta, teoria de la conferințele indoor este pusă în practică în câmpurile de testare. Primul eveniment din această serie a avut loc la Sinești, în județul Ialomița.
Echipa Agrii România a pus la un punct un eveniment special pentru fermierii din zona de sud a României. Agrii Practic a fost gândit ca o desfășurare de forțe și o etalare a tuturor soluțiilor pe care le are compania în portofoliu și care îi ajută pe agricultori să obțină profituri tot mai mari an de an.
Discuții fructuoase cu fermierii
Fermierii au venit cu speranțe mari la Agrii Practic, unde au fost întâmpinați de toți specialiștii companiei. ” În primul rând, mulțumim că aveți încredere în noi. Ne dorim să avem o discuție, nu numai o prezentare, să împărtășim un pic și din experiențele atât ale noastre, din punct de vedere testare, cât și mai ales ale dumneavoastră din câmp”, a declarat Roxana Jercan, Category Manager Semințe.
Prima incursiune a fermierilor prezenți lângă Sinești a fost în lumea hibrizilor de rapiță, o cultură care a cucerit multe hectare în România în acest an agricol. Viorel Dincă, Directorul tehnic al Departamentului Semințe, a fost cel care a prezentat cei 10 hibrizi aflați în lotul de testare unde a avut loc evenimentul.

“Agrii România, la nivel național, are peste 6.000 de parcele de cereale păioase, de porumb, de floarea-soarelui, de rapiță. Producătorii de sămânță creează an de an soiuri performante sau hibrizi cu diferite rezistențe, toleranțe, productivitate mai ridicată. Și atunci, cu siguranță, trebuie să fim în pas cu genetica nouă”, le-a transmis Dincă fermierilor prezenți la eveniment.
Aceștia s-au arătat încântați de modul în care arată culturile de rapiță. O contribuție majoră la starea de sănătate și dezvoltare a rapiței a avut-o tehnologia Nufarm aplicată în parcelele de lângă Sinești.
Parteneriatul Agrii România – Nufarm a fost aplicat cu succes și în aceste loturi. “Am venit cu planul nostru în ceea ce privește protecția culturii de rapiță din toamnă și până acum. Am început cu o aplicare de Stabilan, pentru că se dezvoltase destul de mult. Ne-am dus cu primul tratament, Orius Pro împreună cu Carnadine și Faster”, a explicat Gabriel Nicolau, Director tehnic la Nufarm România.

Fermierii ajunși la Sinești au putut afla mai multe detalii și despre analizele pe care le oferă Agrii România. Prin pachetul Agralytics, compania le oferă agricultorilor posibilitatea de a-și cunoaște în profunzime toate elementele fermei. Astfel, Ioana Arteni, Specialist servicii digitale, le-a transmis fermierilor că acest pachet include cartare agrochimică, analize de sol, țesut vegetal, boabe, paie și apă.
Demonstrații cu adjuvanții Agrii
Cum portofoliul Agrii România oferă o serie variată de produse, Laurențiu Țibulcă, Manager tehnic CPP, a ales să le demonstreze practic fermierilor modul în care îi ajută aplicarea adjuvanților MIG și Drive. Concluzia? Utilizarea acestor produse eficientizează tratamentele fitosanitare și ajută cultura să le aducă bani frumoși fermierilor.

Echipa Agrii România pregătește deja următoarele evenimente în câmp, în alte zone ale țării. “Fermierii vor afla despre portofoliul de semințe Agrii, și aici vorbim în prima etapă despre semințele de rapiță, apoi semințele de grâu și vom continua în partea a doua a verii cu semințele de porumb și floarea soarelui. După aceea, pot afla despre soluțiile de protecție a plantelor pe care le propunem noi și împreună cu partenerii invitați de către Agrii pe fiecare eveniment, dar și soluții de eficientizare a tratamentelor”, a concluzionat Valerian Iștoc, Director dezvoltare Agrii România. Toate detaliile despre portofoliul Agrii România se găsesc pe www.agrii.ro.