• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noul sediu IPSO de la Mogoșoaia: 300.000 de hectare, ”prezente” la inaugurarea investiției

    agrointeligenta.ro -

    IPSO Agricultură a inaugurat miercuri, 15 aprilie, noul sediu din Mogoșoaia, o investiție de 2 milioane de euro ce și-a primit ”botezul” în cadrul unui eveniment festiv cu aproximativ 400 de invitați.

    Pentru IPSO Agricultură, anul 2015 a debutat cu o mutare în “casă” nouă. Cei 120 de angajati ai sediului din Mogoșoaia lucrează acum într-o clădire modernă, luminoasă și spațioasă, cu două etaje și o suprafață construită de 3.300 mp. Investiția în noul sediu se ridică la 2 milioane euro și face parte din planul de investiții al companiei pentru construcția de noi puncte de lucru.

    ”România deține cea de-a șasea suprafață agricolă din UE, având un rol cheie atât prin poziția geografică, cât și prin direcția de dezvoltare. Această direcție se va realiza prin disciplină și prin respectarea unor proceduri specifice precum perioada de fertilizare, perioada dintre recoltat și semănat și cea de prelucrare a solului pentru sezonul următor, norme care vor împinge agricultorul român pe calea performanței și a optimizării. Și aici, noi, IPSO Agricultură, alături de partenerii noștri, avem datoria de a vă oferi soluții pentru astăzi, dar mai ales pentru mâine. Pentru aceste a crește performanța și productivitatea afacerilor dumneavoastră și pentru a reduce costul de operare prin echipamentele pe care le oferim. Cu o perioadă medie de folosire de patru ori mai mare decât în Franța sau în Germania, portofoliul nostru de produse este adaptat cerințelor din România”, a declarat, în deschiderea evenimentului de inaugurare, directorul general al IPSO România, Arnaud van Strien.

    Alături de partenerii IPSO Agricultură, la festivitate au luat parte și numeroși fermieri, organizatorii apreciind că evenimentul ”a renunit” circa 300.000 de hectare de teren agricol exploatat în România. Astfel, în public i-am putut remarca pe agricultorii Nicușor Șerban, Adrian Mocanu sau Jean Valvis.

    DSC_0204 DSC_0218 DSC_0365

    Locație veche, clădire nouă

    Noua clădire IPSO a fost construită pe vechea locație a sediului central al companiei: Şos. București- Târgoviște Nr. 174 D, Mogoșoia, jud. Ilfov. Sediul se desfășoară pe un teren cu o suprafață totală de 12.600 mp și include o clădire de birouri, atelier, magazie de piese de schimb, showroom comercial și centru de formare plus 75 de locuri de parcare. Construcția a durat 11 luni (februarie 2014- ianuarie 2015) și a implicat efortul susținut a aproximativ 200 de persoane. S-au folosit aproximativ 1.000 mc beton, 35 tone otel și 1.250 mp sticlă.

    _DSC7743 _DSC7741

    Magazia de piese de schimb regională are o suprafată de 510 mp și include un stoc de piese cu peste 2.000 de referințe dinstincte, în valoare totală de 155.000 euro. Pentru reperele ce nu se află pe stoc, producătorii agricoli pot face comandă până în ora 15:00 a fiecărei zile, urmând ca piesele să fie livrate în maxim 48 de ore. Programul de lucru este între orele 8:00- 17.00 în extracampanie, de luni până vineri. În perioada campaniei agricole (15 iunie 2015 – 15 septembrie 2015) programul de lucru se prelungește astfel: 8:00- 18.00 de luni pană vineri și 9:00- 15:00 sâmbăta. Mai mult decât atât, în perioada campaniei comanda de piese de schimb se poate realiza și duminica.

    Atelierul de service își desfăsoară activitatea pe o suprafață de aproximativ 400 mp ce permite repararea simultană a 4 tractoare și 2 combine. Echipa de service din regiunea Mogoșoaia este alcătuită din 12 tehnicieni și mecanici,1 șef de atelier și 2 reprezentanți vânzări piese de schimb.
    Noul sediu central IPSO include și un centru de formare unde sunt organizate periodic cursuri de formare a clienților și a angajaților. Centrul are o suprafață de 300 mp și include săli de curs teoretic și practic.

    DSC_0336

    Investiții totale de 15 milioane de euro

    Construcția sediului de la Mogoșoaia face parte dintr-un program de investiții în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, pentru deschiderea de noi puncte de lucru în toată țara. Anul acesta compania va mai deschide un sediu la Roman (județul Neamț), după ce în septembrie 2014 a fost inaugurat un sediu nou la Timișoara (județul Timiș). Sediile fac parte dintr-o rețea de 8 centre regionale principale și 7 puncte de lucru secundare IPSO, care oferă soluții complete pentru agricultură: distribuție de mașini și utilaje, piese de schimb și service.

    Liderul piaței de mașini și utilaje agricole din România

    Compania IPSO este parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de construcții și de echipamente agricole, cu o rețea de puncte de lucru extinsă în 9 țari, cele mai multe in Europa. IPSO Agricultură oferă soluții integrate producătorilor agricoli din Romania, piese de schimb, service în camp și pregătirea operatorilor.

    DSC_0290 DSC_0079

    Mărcile pe care le deține în portofoliu confirmă forța pe care o are compania în domeniu și reputatia pe care a reușit să și-o construiască din 1996 până în prezent. IPSO Agricultură este importator unic autorizat al mașinilor și utilajelor John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial. În paleta de furnizori se numără și alte mărci de renume, precum Manitou, Kuhn, Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge, ceea ce face din IPSO Agricultură cel mai important distribuitor de mașini și utilaje din România.

    Lider pe piața de tractoare din România din 2009, echipa de vânzări a IPSO Agricultura este formată din 30 reprezentanți de vânzări, 1 key account manager, 1 manager de utilaje rulate și 8 responsabili regionali de vânzări.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”