• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adjuvantul preferat la Lehliu Gară pentru tratamente eficiente și recolte bogate

    Adrian Radu -

    Eficacitatea tratamentelor fitosanitare crește și datorită adjuvanților folosiți de fermieri. Soluția aderă mai bine pe plante, iar acestea sunt protejate de situațiile de stres care intervin de-a lungul vegetației. În rapița de la Agro Carina, din Lehliu Gară, a fost aplicat adjuvantul Flux, din portofoliul Biochem. Iar cultura promite producții ridicate.

    Agro Carina Industries este o fermă care lucrează peste 400 de hectare în județul Călărași, pe raza localității Lehliu Gară. Rapița ocupă o suprafață importantă, iar inginerii agronomi ai fermei au mare grijă de plante. Schema de tratamente este respectată cu strictețe, iar pentru ca produsele fitosanitare să aibă un efect complet, s-a utilizat Flux.

    Tratamente eficiente datorită Flux

    Adjuvantul Flux, dezvoltat de compania Biochem, combină proprietățile surfactanților organosiliconici cu cele ale uleiurilor vegetale. Astfel, îmbunătățește considerabil eficiența și aderența soluțiilor aplicate pe plantele din cultura de rapiță.

    Adjuvant Flux
    Adjuvant Flux

    Daniela Manea, reprezentant tehnic Biochem, a stat alături de cei din fermă la aplicarea tratamentelor. “Prin adjuvantul Flux, Biochem s-a gândit și la portofelul fermierilor, deoarece acesta ajută la o mai bună penetrare a soluției în interiorul plantei și la reducerea pierderilor prin evaporare și spălare a soluției”, a explicat Manea.

    Caracteristici Flux

    – Reduce volatilitatea picăturilor de soluție
    – Reduce efectul de drift
    – Asigură aderența picăturilor mari la organele plantelor
    – Reduce riscul de spălare

    Ștefania Ionescu, administratorul Agro Carina, s-a asigurat că Flux nu lipsește din stoc. “Am folosit Flux ca adjuvant pentru a potența absorbția substanțelor pe care le-am folosit. Practic, s-a prevenit scurgerea produsului și în acest caz s-a făcut o economie. Adică planta a absorbit în mare parte substanțele administrate”, a declarat Ștefania Ionescu.

    Flux este formulat ca un amestec de surfactanți organosiliconici, cunoscuți sub denumirea de „super-spreaders”, și uleiuri vegetale. Folosirea acestui adjuvant permite o împrăștiere uniformă a picăturilor pe suprafața frunzelor, asigurând o acoperire completă și o absorbție eficientă a substanțelor active.

    “Flux acționează ca un lipici, asigurând produsul că rămâne pe plantă suficient timp pentru a-și face efectul. Într-o soluție de stropit în care nu este folosit un adjuvant, soluția tinde să rămână în formă de picături pe suprafața frunzei. Flux ajută la o mai bună întindere pe suprafața frunzei, o întindere uniformă pe suprafața frunzei”, a completat Daniela Manea.

    Printre beneficiile utilizării adjuvantului Flux se numără îmbunătățirea aderenței și a absorbției produselor de protecția plantei, reducerea pierderilor prin volatilizare și spălare, minimizarea efectului de drift, dar și o eficiență sporită în condiții de rouă.

    Flux este prietenos cu mediul

    Flux este recomandat pentru utilizarea împreună cu diverse produse fitosanitare, inclusiv fungicide, erbicide și insecticide, în culturile de cereale păioase, porumb, rapiță și alte culturi agricole. La rapiță, Flux se aplică împreună cu fungicidele Strobe și Armada, tot de la Biochem. Se oferă astfel o protecție sporită împotriva agenților patogeni precum Sclerotinia sclerotiorum.

    “Flux transformă tratamentele fitosanitare într-o operațiune precisă, sigură, economică, eficientă și prietenoasă cu mediul”, a concluzionat Daniela Manea. Toate detaliile despre Flux și despre întreg portofoliul Biochem pot fi obținute la numărul de telefon 0799.207.078, pe adresa de email marius.sterian@biochem.ro sau pe site-ul www.biochem.ro.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Trei produse care au dus către o cultură de rapiță reușită în județul Teleorman Soluție cu bicarbonat pentru afide – rețeta originală folosită de legumicultori Cultură de șofran abandonată în Gorj. Afinele la ghiveci, mai profitabile

    Ultimele știri

    Primar amenințat cu moartea de un fermier: ”A zis că nu dă adeverințe, că nu am votat cu Simion” Alertă meteo: Cod galben de grindină, vijelii și ploi torențiale în mai multe județe Adjuvantul preferat la Lehliu Gară pentru tratamente eficiente și recolte bogate