• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • A tras primul semnal de alarmă cu privire la scumpirea alimentelor. Acum îi învață pe români să lupte cu practicile neconcurențiale din marile magazine

  agrointeligenta.ro -

  Deputatul Mircea Dolha, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a avut prima reacție privind un posibil val de scumpiri la alimentele comercializate prin marile rețele de magazine. Parlamentarul confirmă aceste majorări premergătoare reducerii de TVA de la 1 iunie, precizând că la rândul său a monitorizat această practică de care sunt acuzați retailerii.

  ”Menționez că încă din data de 7 aprilie am început să monitorizez prețurile la alimentele de bază și, așa cum mass-media corect a sesizat, scumpirile se țin lanț. Este inadmisibil să crească prețul la roșii când ne apropiem cu pași repezi de vară. La fel, aceleași mere aduse din Polonia la începutul lunii, la finele acesteia costă cu 25% mai mult. Există suspiciuni bine întemeiate conform cărora aceste majorări de preț nu sunt cauzate de producători, ci reprezintă scumpiri artificiale ”operate” de marile magazine care, în acest fel, fură dreptul românilor de a beneficia de un TVA redus la alimente”, susține deputatul Mircea Dolha într-un comunicat de presă transmis redacției Agrointeligența.

  Pe 8 aprilie, la doar o zi după ce premierul Victor Ponta a anunțat decizia reducerii TVA de la 24% la 9% pentru toate alimentele, deputatul PNL Mircea Dolha l-a avertizat public pe șeful Executivului că fără o implicare a autorităților competente din subordinea sa și nu numai, efectul poate fi unul dezastruos.

  ”În ciuda semnalului de alarmă pe care l-am lansat, organismele de verificare au stat cu mâinile în sân în timp ce tăierea TVA s-a transformat în scumpirea imediată a alimentelor. Din păcate, previziunile mele de la începutul lunii s-au concretizat într-un timp extrem de scurt când speculanții pe care frumos îi numim ”marii retaileri” au demarat deja un proces amplu de îngroșare a profiturilor lor, punând povara pe buzunarele fiecărui român”, spune astăzi parlamentarul liberal.

  Îi îndeamnă pe români să semnaleze public prețurile umflate

  Totodată, Mircea Dolha face un ultim apel către fiecare român în parte să depună plângeri pentru fiecare scumpire nejustificată pe care o sesizează la raft în această perioadă, dar și să semnaleze în spațiul public acest furt din buzunarele noastre, ale tuturor cetățenilor.

  ”Dacă Victor Ponta nu își poate face treaba, atunci noi, restul cetățenilor, suntem obligați să ne apărăm singuri interesele, să ne luptăm singuri cu magazinele-gigant. Dar, împreună, sunt convins că vom putea stopa aceste ilegalități și, apoi, ca o victorie finală, îl vom trimite acasă pe Victor Ponta și pe toți cei care nu își fac treaba din funcțiile înalte pe care le ocupă!”, mai spune Mircea Dolha.

  Cere demisia premierului Victor Ponta

  Deputatul PNL apreciază că situația aplicării reducerii de TVA la alimente depășește competențele Guvernui, așa că înainte ca alimentele de bază să devină un lux pentru fiecare cetățean, îi cere demisia premierului Victor Ponta. ”În cele șase săptămâni rămase până la 1 iunie când TVA va fi redus de la 24% la 9% pentru produsele agroalimentare, România are nevoie de decidenți politici preocupați de problemele de zi cu zi ale cetățenilor, de un Guvern care să se implice și să stopeze abuzurile la care românii sunt supuși prin politici de exploatare ce încalcă orice principiu al normelor concurențiale”, spune Mircea Dolha.   


  Te-ar mai putea interesa

  Adrian Chesnoiu: Programele benefice pentru sectorul agricol își vor găsi finanțarea! Lidl a început să vândă porci de Crăciun cu 9,99 lei kilogramul! Nicolae Cioranu, Asociația Forța Fermierilor: ”Ministrul Adrian Chesnoiu are altă abordare. Vine ca o gură de oxigen pentru fermieri!”

  Ultimele știri

  Afacere pornită cu 1.000 de lei de un mic fermier. Cultura pe care a pariat se recoltează în doar 7 zile de la plantare! Fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, în vizită la ferma lui Daniel Botănoiu! Mici fermieri rămași fără despăgubirile pentru zeci de porci morți de pestă porcină africană!