• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Suflu nou la Asociația Română a Cărnii: Intranet cu informații ”la cald” pentru membri, transparență privind cheltuielile și deschidere în relația cu presa

  Gabriela Gimbășanu -

  Adunarea Generală a Asociației Române a Cărnii a avut loc pe 29 aprilie, la Crowne Plaza, într-un cadru festiv menit să încununeze cu succes rezultatul campaniei ”Taie TVA!” pe care organizația a demarat-o și susținut-o financiar prin membrii săi. Mai mult, conducerea actuală a ARC a prezentat o serie de proiecte ce vor fi implementate pentru creșterea vizibilității asociației, dar și a membrilor săi. Scopul principal: creșterea forței ARC și consolidarea organizației ca fiind cea mai puternică la nivel național. Totodată, a fost propus un nou model de discuție, cu dezbateri alături de invitați speciali, decidenți importanți așa cum au fost, la această întâlnire, ministrul agriculturii Daniel Constantin și ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici. 

  ”Asociația Română a Cărnii trebuie să treacă într-o nouă etapă, într-o etapă în care să devenim o platformă de consultare pentru toți membrii noștri. Trebuie să fim o platformă de consultare și întrajutorare în sensul în care, dacă se întâmplă să aveți o problemă sau o nedumerire legat de cadrul legislativ, noi, cei de la Asociație să vă dăm, în cel mai scurt timp posibil răspunsurile de care aveți nevoie”, le-a spus membrilor ARC noul director executiv, Vladimir Mănăstireanu.

  Vladimir Manastireanu ARCAdunarea Generala ARC

  O altă chestiune ce ține de bucătăria internă a reprezentat informarea producătorilor și proceatorilor din industria cărnii că ARC va revigora pagina de Facebook – acum aproape inactivă, și se va crea un sistem de tip intranet în care informațiile actualizate să ajungă în cel mai scurt timp la membri, să poată fi accesată ușor, inclusiv de pe telefonul mobil.

  ”Vom schimba fața pentru revista presei pe care dumneavoastră o primiți în acest moment. Va fi o revistă mult mai amplă care va ajunge la dumneavoastră zilnic, actualizată, cu toate evenimentele din industria cărnii. O să vă rog ca fiecare membru al asociației să devină un membru activ, în sensul în care, atunci când avem de făcut emisiuni, de filmat în unitățile noastre, să putem apela la dumenavoastră, să acceptați accesul presei în unitățile de lucru, pentru a demonstra că toți membri ARC respectă standardele de calitate pentru produsele pe care le punem pe piață”, a spus Vladimir Mănăstireanu.

  DSC_0355 DSC_0306

  Cheltuielile, la jumătate

  Noua conducere a ARC le-a propus membrilor săi un buget la jumătate față de cât se cheltuia până acum. Cea mai mare economie a fost reprezentată de faptul că directorul executiv Vladimir Mănăstireanu nu va mai fi remunerat pentru activitatea sa la asociație, aceasta precizând totodată că fiecare bănuț va fi cheltuit în mod transparent.

  O parte din bugetul pe 2015 al ARC va fi direcționat și către OIPA, dorindu-se reactivarea acestei platforme ca instrument de dialog cu Ministerul Agriculturii și nu numai, activitate ce va fi gestionată de către directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Stanca Tudor (foto jos).

  Stanca Tudor ARC

  Noi membri

  Adunarea Generală a ARC a votat atât bugetul și proiectele pentru perioada următoare, cât și cererea venită din partea a două importante societăți din industria cărnii, care au devenit membrii cu drepturi depline ai organizației: SC Șerbănești Livadă SRL din Galați și Bătrânul Sas SRL din Sibiu. Pentru OIPA s-a aprobat o cerere similară venită din partea Asociaţiei Naționale a Fabricanților de Nutrețuri Combinate.

  Cotizații plătite la zi

  Conducerea ARC, atât directorul Mănăstireanu, cât și președintele Radu Timiș, au mulțumit membrilor prezenți la Adunarea Generală pentru efortul făcut de a-și plăti la zi cotizațiile. ”Suntem într-o situație fabuloasă și vă mulțumim. Nu am mai fost niciodată așa, la zi cu totul”, a spus Radu Timiș, președintele ARC.

  ”Nu vreau să fim doar cea mai puternică asociație din România – așa cum suntem acum, ci în șase luni, vreau ca Asociația Română a Cărnii să devină cea mai vizibilă asociație din România. Vreau să devenim atât de tentanți pentru cei care vor să intre în asociația noastră, încât să bată la ușile noastre și să-și dorească să devină membri” – Vladimir Mănăstireanu, director executiv Asociația Română a Cărnii.   


  Te-ar mai putea interesa

  Perspective pe piața cărnii: Consumul de carne de oaie va rămâne constant, va crește cel de carne de pasăre și va scădea cel de vită PREȚ CARNE DE PORC CARCASĂ. ACEBOP: ”Fermierii nu pot profita de creștere! Purceii s-au scumpit la 80-90 de euro euro/cap” CRIS-TIM folosește CARNE MARCATĂ CU ȘTAMPILA OVALĂ, O GARANȚIE A SIGURANȚEI ȘI A CALITĂȚII!

  Ultimele știri

  Concluziile unui fermier din Ialomița. Ce produse a folosit ca să aibă producția dorită de pepeni Adrian Pintea, APIA: Plata avansului din subvenții – finalizată în 3 săptămâni! Un fermier s-a ales cu mașina confiscată după ce a încercat să-și protejeze culturile de mistreți