• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA Argeș face apel către fermieri să își depună cererea unică pentru subvenții: Doar 13% dintre ei și-au depus actele până acum

  agrointeligenta.ro -

  Mai multe sedii APIA din țară transmit semnale că fermierii invitați și programați să își depună cererile de plată nu respectă calendarul. Astfel, în Argeș, din cei peste 28.000 de agricultori care au cerut subvenții anul trecut, doar 3.750 își depuneseră acetele până la data de 6 mai.

  Marius Stroescu, directorul executiv al APIA Argeş, a declarat pentru Ziarul Argeșul că „în 2014 au fost depuse 28.542 cereri. Am trimis invitaţii la toţi fermierii argeşeni care au solicitat anul trecut subvenţii. Până acum au fost depuse la centrele locale 3.750 cereri, pentru o suprafaţă de 7.736,49 ha. Rugăm ca fermierii să răspundă invitaţiei făcute, la ora şi data stabilite, astfel încât să ne încadrăm în grafic, fără penalizări”. Cele mai multe cereri au fost depuse la centrele locale Curtea de Argeş (657), Câmpulung (645) şi Piteşti (616).

  În Botoșani, conducerea APIA este mai optimistă după ce a transmis modificările venite de la nivel central şi care erau aşteptate de toţi fermierii din judeţ, dar şi de primari. Blocajul apărut în depunerea cererilor pentru obţinerea de subvenţii a fost eliminat prin modificarea unui ordin al ministrului Agriculturii. „Au venit precizări de la nivel central prin OMADR nr. 737 din 30 aprilie 2015 de modificare a OMADR nr. 619 din 6 aprilie 2015 care stabileşte condiţiile de acordare a sprijinului financiar fermierilor în anul 2015”, a declarat Liviu Zaharia, directorul APIA Botoşani, citat de Ziarul Evenimentul.

  Principalele modificări, pe scurt, sunt următoarele: în situaţia în care nu este disponibil Registrul agricol 2015-2019, se eliberează adeverinţa conform modelului-cadru prevăzut în Anexa nr. 1, fără să mai fie însoţită de o copie conform cu originalul a filelor din Registrul agricol 2014. De asemenea, fermierul prezintă la depunerea cererii la APIA copii conform cu originalul numai ale titlului de proprietate sau ale altor acte doveditoare ale dreptului de proprietate asupra terenului.

  Declaraţia pe propria răspundere a fermierului se dă în faţa secretarului unităţii administrativ teritoriale sau în faţa notarului public, din care să reiasă motivul privind lipsa NUMAI a titlului de proprietate.

  entru contractul de arendare, contractul de concesiune, contractul de asociere în participaţiune, contractul de închiriere, contractul de comodat, fermierul prezintă tabelul centralizator conform modelului prevăzut în Anexa 1,1, semnat, ştampilat şi înregistrat la primărie.

  Toţi fermierii indiferent dacă utilizează teren în proprietate, pe bază de contract sau sub alte forme, prezintă la depunerea cererii la APIA tabelul centralizator conform modelului prevăzut în Anexa 1,1(acelaşi tabel ca în aliniatul anterior), semnat, ştampilat şi înregistrat la primărie.

  Termenul limită pentru depunerea cererilor unice pentru plăți în agricultură este de 15 iunie fără penalizări. Orice solicitare înregistrată după această dată va fi declarată neeligibilă, conform prevederilor din legislația europeană.   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Lista raselor pentru care crescătorii de animale pot folosi logotipul „100% rasă autohtonă”! Azot şi patru biostimulatori într-un singur produs de excepție: Nutrino Pro de la Agro-Est Muntenia! Recomandările FMC pentru perioadele de stres termic și hidric ale culturilor de cereale păioase

  Ultimele știri

  ANSVSA: O nouă secție de biologie moleculară și analiză genetică – la DSVSA Maramureș! Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an!

  Căutare în articole