Creșterea animalelor

Testarea rapidă pentru mastite poate reduce consumul de antibiotice în fermele de vaci

Un kit de testare rapidă a mastitei la vaci este în curs de autorizare în Regatul Unit al Marii Britanii. Rezultatele obținute până acum sunt încurajatoare, dovedind că se poate identifica cu acuratețe tipul bacteriei care a cauzat afecțiunea.

Rezultatul testului se poate obține în cel mult 24 de ore și indică dacă animalul are nevoie de tratament cu antibiotice sau nu. Astfel, dacă este vorba despre o infecție cu E-coli, de o mastită coliformă, acestea au o rată de vindecare de peste 90%, în timp ce doar cele cauzate de streptococi sau stafilococi necesită tratament antibiotic puternic.

În acest moment, pentru a descoperi cauza mastitei, fermierii britanici, la fel ca și cei din România, trimit probele la laborator, unde rezultatul este comunicat într-un interval ce poate dura de la o zi la o săptămână. Din acest motiv, kitul ce ar putea să intre pe piață în curând ar fi un mare câștig pentru ferme, pentru că va oferi crescătorilor șansa de a acționa rapid.

Testarea rapidă a mastitelor este deja folosită în SUA unde a reușit să reducă cu 50% consumul de antibiotice în fermele de vaci. Același rezultat este așteptat și de crescătorii din Marea Britanie și de cei din Olanda, care au început să folosească kit-ul rapid de la începutul acestui an. 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!