• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cele mai profitabile soiuri de salată: Se caută mai ales varietățile care se țin bine ambalate la pungă sau caserolă

    agrointeligenta.ro -

    Salata este primul produs cu care legumicultorii români reușesc să iasă primăvara pe piață, iar producția este continuă pe parcursul anului, mai ales că și cererea este mereu ridicată. Față de acum câțiva ani, fermierii români spun că preferințele consumatorilor s-au schimbat, acum fiind la mare căutare soiurile de afară. Se vând bine mai ales tipurile de salată care rezistă mai bine la depozitare și poate fi ușor ambalată la pungă sau la caserolă.

    Agrointeligența vă prezintă cele mai profitabile varietăți de salată pe care legumicultorii români le pot cultiva în spații protejatesau chiar în câmp.

    Salata de tip căpățână (clasică, Butterhead)

    Salata clasică, standard se cultivă pe scară largă în România, având semințe și varietăți ce permit producția tot timpul anului. La acest tip de salată, frunzele se încheagă spre centru, formând o ușoară căpățână. Frunzele pot fi netede, mai untoase sau în diferite nuanțe de verde.

    Salata Helmut

    Din această veritetate, specialiștii de la Agrosel recomandă fermierilor salata Helmut, ce se numără printre cele mai căutate tipuri de semințe în magazinul online al companiei. Este și varietatea care dă cele mai bune rezultate la cultura din câmp și în spații protejate. Acest soi de salată este destinat culturilor de toamnă – iarnă și formează căpăţâni compacte, de mărime mijlocie, cu frunze netede de culoare verde deschis. Recomandat pentru culturi în câmp deschis sau spaţii protejate. Emiterea tijelor florale este foarte târzie.

    Salata cosima

    Din aceeași categorie, Agrosel comercializează și semințe de salată Cosima. recomandată pentru culturi de vară-toamnă. Prezintă căpăţâni mari, compacte, cu frunzele de culoare verde plăcut. Se păstrează foarte bine atât în cultură cât şi sub formă tăiată. Se recoltează şi se ambalează foarte uşor. Prezintă toleranţă la Bremia, rasa 1-26.

    salata Lollo rosie

    Salata tip Lollo

    Este ușor de recunoscut prin frunzele sale crețe de un verde crud – Lollo Bionda, sau de un roșu închis – Lollo Rosa. Exact aspectul este cel care face ca această varietate să fie căutată, chiar dacă gustul său nu este unul pe placul tuturor, fiind ușor amărui. Totuși, este folosite în scop decorativ.

    Potrivit Agrosel, perioada de vegetaţie a salatei de tip Lollo este de 68 zile și se recomandă pentru culturile de primăvară, vară şi toamnă. Astfel, se seamănă în câmp în lunile martie sau august-septembrie și se recoltează cel mai mult în martie-iunie. Distanța recomandată pentru plantarea salatei Lollo este 40 cm între rânduri și 25-30 cm între plante pentru a permite căpățânei să se dezolte armonios.

    salata Iceberg

    Salata tip Iceberg

    Se comercializează mai ales pentru procesarea ei în scopul comercializării ei în caserolă sau ambalată la pungă. Până de curând, acest tip de salată provenea numai din import, dar recent, legumicultorii români au început să o producă și la noi. Se evidențiază prin frunzele crocante, de culoare verde deschis, mai groase și mai gustoase. Este foarte folosită in industria fast food. Pe lângă variantele de culoare verde, se comercializează și salată Iceberg de culoare roșie.

    salata Romaine

    Salata de tip coș sau Romaine

    Deși nu se prea cultivă la noi, acest tip se salată are mare potențial de profit fiind folosită la prepararea salatei Caesar inclusă în mai toate meniurile restaurantelor. Salata Romaine se remarcă printr-o căpățână înaltă, cu frunze crocante și puernice. Are un gust mai amărui, vine în nuanțe de verde sau grena sau în diferite dimensiuni (mică, mijlocie, medie sau open-heart, adică deschisă la vârf).

    salata frunza de stejar

    Salata tip frunză de stejar (Oakleaf)

    Salata tip frunza de stejar are frunzele asemănătoare cu frunzele stejarului se foloseste în mixuri de salată și gustul său aduce cu cel al nucilor.

    Salata Batavia

    Salata Batavia

    Salata Batavia este un soi de salată verde cu frunze crocante, cu margini ondulate. Are o rezistență mare la mucegaiuri și afide, nu este pretențioasă și oferă recolet bogate din 3 în trei săptămâni.

    babyleaf salata

    Salata Babyleaf

    Este salata cu frunze mici, dezvoltată dintr-o serie de varietati de salată tip frunză de stejar, coș, sau lollo.

    Recomandarea Agrointeligența:

    Dacă doriți să cumpărăți semințe profesionale de salată, le puteți găsi ușor pe shop.agrosel.ro.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!