• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce a învăţat fostul şef de la Tuborg după ce s-a apucat de tranşat porci: „E mai complicat”

    agrointeligenta.ro -

    După ce a fost ani buni şeful producătorului de bere Tuborg, Shachar Shaine s-a lansat într-un business propriu cu carne. Un alt produs, dar şi alte reguli pe care le-a învăţat din mers. A făcut şi greşeli, inerente unui antreprenor aflat la început de drum.

    În urmă cu aproape un an, Shachar Shaine, fostul şef de la Tuborg, prelua alături de Amir Krenzia, unul dintre fondatorii producătorului de dulciuri şi cafea Alka, compania Integra, un furnizor de carne proaspătă şi semiprocesată. O decizie care i-a dat viaţa peste cap, pentru că este greu “să fii antreprenor după ce ai fost CEO şi ai o viaţă mult mai liniştită”.

    A apărut însă din nevoia “mea personală de a face ceva singur”, povesteşte Shaine. Iar dacă înainte petrecea serile pe la tot felul de evenimente, acum de multe ori îl prinde noaptea în sala de tranşare. Nici planuri de vacanţă nu mai poate să-şi facă pe termen lung. Nu şi-a făcut nici planuri de sărbători, ştie că va fi mult de muncă la firmă, aşa că “trebuie să fie alături de angajaţii săi”. Îşi va face timp însă şi pentru familie. Oricum face naveta săptămânal de la Bucureşti la Tel Aviv.

    “Până când am prins cum merg treburile la carne, am făcut şi greşeli. Am încercat să împing vânzăile ca la bere, am luat mulţi agenţi de vânzări şi le-am zis: Vindeţi cât puteţi”, a povestit Shaine în cadrul unui eveniment dedicat antreprenoriatului organizat de revista Biz.

    Recunoaşte că a fost o greşeală, mai ales că este vorba de o marfă perisabilă. Ce te faci dacă iei cinci tone de pulpe şi una de ceafă şi rămâi cu patru tone de pulpe, se intreabă Shaine.

    Pentru antreprenor, cel mai important pe vremea aceasta de criză este să aibă cash flow – nu neapărat profit – pentru că poate să facă astfel mai mult cash. Tot el spune că banii trebuie colectaţi de jos, iar stocul este cel mai mare duşman, pentru că este un ban blocat. “La carne, poţi să cumperi şi să vinzi, este ok pe termen scurt, dacă nu aduce valoare, pe termen mare trebuie să scapi de această marfă”, afirmă Shaine.

    Nu în ultimul rând, pentru a reuşi într-o afacere la acest nivel, trebuie să ştii “ce duce la succes în acea industrie”.

    Iată şi chestionarul cu zece întrebări pe care şi le-a pus Shachar Shaine înainte de a începe un business propriu:

    1.Poţi să lucrezi în următoarele 18 luni fără nicio compensaţie?
    2.Esti de accord să fii deranjat 24 de ore pe zi timp de şapte zile pe săptămână?
    3.Eşti optimist?
    4.Eşti de acord să-ţi asumi responsabilităţi pentru mai multe familii decât a ta?
    5.Eşti dispus să renunţi la vacanţă în perioada următoare?
    6.Partenerul tău este de accord să preia mai multe responsabilităţi ?
    7.Eşti conştient că nu ştii chiar totul şi eşti dispus să înveţi?
    8.Ştii cum să rezişti la stres şi eşecuri?
    9.Eşti un lider care ştie să conducă pe vremuri de criză?
    10 Eşti sănătos (fizic şi mental) ?


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”