• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Semințe profesionale de legume: Soiuri de ardei iute în care merită să investești!

    Gabriela Gimbășanu -

    Cultura ardeiului iute este deseori neglijată de marii legumicultori, în timp ce micii producători preferă această plantă ce aduce câștiguri frumoase. Este adevărat, cu un pic mai multă muncă și o valorificare isteață. De mare ajutor sunt însă soiurile de ardei iuți care au un aspect comercial care ajută foarte mult în vânzarea la kilogram sau cu legătura.

    Astfel, cultivarea ardeilor iuți folosind semințe profesionale se poate transforma într-o afacere profitabilă pe suprafețe mici dacă știi ce varietăți să alegi și dacă aplici o tehnologie de cultură corectă, care îți va asigura o producție însemnată.

    Pentru a afla care sunt soiurile de ardei iute în care se merită să investești, Agrointeligența a stat de vorbă cu specialiștii compania Agrosel, care ne-au prezentat soiurile de ardei iuți pe care le comercializează pentru legumicultorii români:

    Ardei iute Dracula

    Planta de ardei iute Dracula ajunge la 40-50 cm, având un aspect asemănător cu ardeiul bulgăresc. Productivitatea acestui soi este foarte ridicată și se recomandă cultivarea lui, atât pentru culturile de primăvară, cât și pentru cele de toamnă. Fructele au lungimea de 18-22 cm, având o greutate ce variază de la 35 grame, până la 50 grame. Fructele de ardei iute Dracula au un gust ușor picant, la maturitatea de consum au culoarea galben-verzuie, iar la maturitatea fiziologică fructele sunt de culoare roșie.

    Prețul pentru 2.000 de semințe de ardei iute Dracula este 18 lei.

    ardei dracula agrosel

    Ardei iute Pintea

    Un soi de ardei iuți cu o perioadă de vegetație relativ scurtă, de 75-80 zile. Plantele sunt viguroase, cu fructe lungi de 15-16 cm, subțiri, cu vârful ascuțit și gust picant. La maturitate culoarea fructelor este roșie sau verde. Ardeii Pintea se seamănă în răsadnițe în luna martie și se transplantează în luna mai. Distanța de plantare este de 40 cm între rânduri și 15-20 cm între plante pe rând. Ardeii Pintea ajung la maturitatea de recoltare în lunile iulie-octombrie.

    Prețul pentru un gram de semințe de ardei iute Pintea este de 2,31 lei.

    seminte ardei pintea

    Ardei iute Roundel

    Soi de ardei iute de tip măr cu creştere nedeterminată. Prezintă plante bine aerisite, fructe rotund turtite, având forma unui măr, erecte si pulpa groasă având culoare galbenă, iar la maturitatea fiziologică de culoare roşie. Greutatea medie a fructelor este de 50-55 g. Este un soi recomandat pentru culturile în câmp deschis.

    Prețul este de 18 lei pentru 2.000 de semințe de ardei iute Roundel.

    ardei  roundel

    Ardei iute Iancu F1

    Este un hibrid de ardei iute semi-timpuriu, cu fructe conic-alungite şi cu o capacitate foarte ridicată de creştere şi fructificare. Plantele sunt foarte viguroase. Se cultivă în spaţii protejate precum şi în câmp deschis. Fructele au o lungime de 18-20 cm, cu un gust mediu picant şi cu coacere din galben în roşu deschis. Greutatea fructului este cuprins între 40-70 grame. Mărimea şi forma fructului este constantă până la sfârşitul perioadei de vegeteţie.

    Prețul pentru 100 de semințe de ardei iute Iancu F1 este de 15 lei.

    ardei iancu f1

    Ardei iute De Cayenne

    Un soi foarte picant, cu o perioadă de vegetație de 70-75 zile, prezintă o tufă foarte stufoasă, având fructe lungi, subțiri, cu suprafață neregulată. Fructul atârnă, având peretele foarte subțire și culoarea verde închis cu nuanțe de roșu deschis. Este foarte picant.

    Prețul pentru un plic de semințe de ardei iute De Cayenne de 1,5 grame este de 2,31 lei.

    Ardei iute Cayenne..

    Ardei iute Cserko

    Fructul este rotund, de mărimea unei cireșe, având culoarea roșu aprins. Acești ardei sunt foarte picanți.

    Prețul pentru un gram de semințe de Cserko este de 2,31 lei.

    ardei_iute_cserko

    Ardei iute bulgăresc Chorbadgiiski

    Este o varietate de ardei iute lung destinat culturii în câmp, având o perioadă de vegetație de 100-135 zile. Fructele au o lungime de 22 cm fiind arcuite în partea inferioară. Au o culoare verde deschis, iar la maturitate ajung să aibă o culoare roșie. Gustul este ușor picant.

    Se seamănă în răsadnițe în martie, iar transplantarea se face în mai. Recoltarea are loc în lunile iulie-octombrie cu o distanţă de plantare de 40 cm între rânduri, 15-30 cm între plante.

    Prețul este 4,5 lei pentru un plic de semințe de ardei iute Chorbadgiiski (1,5 grame).

    ardei bulgaresti

    Ardei ornamentali sunt foarte căutați

    Pe lângă ardeii iuți, de mare succes se bucură și ardeii ornamentali, de multe ori comercializați la ghiveci. Aceștia sunt plante anuale cultivate pentru efectul decorativ al fructelor întrucât pe aceeaşi tulpină pot crește ardei roșii, galbeni şi portocalii. Ardeii au rol decorativ dar sunt şi comestibili.

    Prețul este de 4,5 lei pentru un plic de semințe profesionale cu greutatea de un gram.

    ardei ornamentali



     


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    O mare fabrică românească de pâine a fost cumpărată de străini Alertă meteo de ploi și vânt puternic. Cantitățile de apă pot depăși 50 l/mp De la tunsul oilor la pensiune cu specific ciobănesc. Florin Muntean a investit în Complexul Țurcana