• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Palisarea castraveților – trucuri la legarea cu ață a plantelor din solar

    agrointeligenta.ro -

    Palisarea castraveților, respectiv conducerea pe verticală a plantelor, este necesară pentru a avea o recoltă bună, mai ales în cazul castraveților cornichon. Agrointeligența vă prezintă câteva sfaturi utile pentru a stăpâni această tehnică.

    1. Palisarea catraveților se face pe ață;

    2. La palisarea pe ață sunt trei metode de fixare a aței: prin utilizarea unui inel special de prindere a aței și a plantei, prin legarea aței la baza plantei sau prin legarea aței de un țăruș care se înfige în pământ lângă plantă;

    3. Oricare ar fi metoda aleasă, conducerea castraveților pe ață se face prin răsucirea periodică, de 2-3 ori pe săptămână, a tulpinii în jurul aței până când plantele ajung la limita superioară a sistemului de palisare (la sârmă în limbaj popular);

    4. Ața utilizată nu trebuie să fie foarte subțire deoarece există riscul ca planta să se rănească prin tăiere sub acțiunea propriei greutăți;

    5. Ața utilizată pentru palisarea catraveților trebuie să fie stabilizată UV (să conțină aditivi UV) pentru cel puțin perioada unui ciclu de cultură.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Flori care se plantează în august și înfloresc în septembrie Avans subvenții 2025. Plată pe cap de animal – calcul cu adeverința APIA Florin Barbu, declarație-șoc: ”Toate subvențiile care vor fi date fermierilor români vor fi date prin sprijin cuplat”

    Ultimele știri

    AUR cere Guvernului să amâne plata ratelor și să acorde despăgubiri fermierilor afectați de secetă Laurențiu Filipescu, crescător de capre: ”Vând brânza cu 45 lei/kg și laptele cu 15 lei/litru, dar livrez la ușa clientului” MMAP: Fonduri din PNRR deblocate pentru împăduriri pe încă 2.000 ha. Proiectele, până pe 1 septembrie