• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Noii hibrizi de porumb DEKALB, testați în Banat. Ce ”vedetă” a producțiilor intră pe piață din 2016

  agrointeligenta.ro -

  De câțiva ani buni, potențialul de producție al unui hibrid de porumb nu mai reprezintă singurul criteriu pentru a alege acea sămânță. Fermierii sunt interesați și de alte aspecte, mai ales de toleranța la arșiță și secetă sau de cum se comportă hibridul la densități diferite și diverse texturi de sol.

  La Comloșu Mare, în județul Timiș, în ferma agricultorului Laurențiu Sarcina, echipa Monsanto reușește să testeze hibrizii de porumb convențional înainte de a-i introduce în portofoliul DEKALB. Este testul suprem pe care sămânța o are de trecut. O probă care îi pune la încercare atât producția, cât și cum tolerează temperaturi de peste 40 de grade Celsius sau un nivel minim de precipitații care, anul acesta s-a situat la 70 mm pe perioada de vegetație (semănatul a fost pe 15 aprilie, iar vizita noastră la platformă, pe 27 august).

  DSC_0168

  Sunt luate în considerare și rezultatele testărilor și performanțele obținute în alte state comunitare din zonă, astfel încât, la final, doar hibrizii care trec toate ”examenele” vor ajunge în portofoliul DEKALB.

  Pentru 2016, echipa Monsanto este în faza finală a testelor cu 16 hibrizi de porumb dintre care unul promite să îl înlocuiască pe DKC 4590, în prezent cea mai bine vândută sămânță din portofoliul DEKALB. Un alt hibrid nou promite să îi surprindă pe fermierii români după ce deja și-a dovedit potențialul în Ungaria și în alte state UE, unde s-au obținut producții record.

  Iată care sunt hibrizii de porumb Dekalb care au cele mai mari șanse să intre pe piață din 2016

  Hibrid de porumb Deklab DKC 4555

  Hibrid de porumb DEKALB DKC 4555
  Este un hibrid timpuriu de grupă FAO 350 cu potențial de producție foarte ridicat. Testările acestui hibrid de porumb au fost excelente și se așteaptă ca această sămânță să înlocuiască cu succes cel mai bine cerut hibrid Monsanto pe grupa FAO 350, respectiv hibridul de porumb convențional DEKALB DKC 4590.


   

  hibrid de porumb Dekalb DKC 4541

  Hibrid de porumb DEKALB DKC 4541
  Este un hibrid din grupa de maturitate timpurie FAO 360. Înflorirea timpurie protejează acest hibrid de secetă și este promovat mai ales ca o soluție pentru anii săraci în precipitații.


   

  hibrid de porumb Dekalb DKC 4351

  Hibrid de porumb DEKALB DKC 4351
  Face parte din noua generație de hibrizi Dekalb ce vor fi introduși pe piața din România începând cu 2016. Prezintă toleranță la arșiță și secetă și asigură rezultate bune și în desimi mari de cultură 70.000-80.000 de boabe la hectar.


   

  hibrid de porumb Dekalb DKC 4751

  Hibrid de porumb DEKALB DKC 4751
  Este un hibrid de porumb la care înflorirea, eliberarea polenului și apariția mătăsii se petrec într-un timp scurt. Fermierii sunt ajutați de polenizarea rapidă și eficientă.


   

  hibrid de porumb Dekalb DKC 5031

  Hibrid de porumb DEKALB DKC 5031
  Este poate cel mai așteptat nou hibrid ce va intra în portofoliul DEKALB din 2016. Cu DKC 5031 s-au obținut deja producții-record de către echipele Monsanto din UE. De recolte mari cu acest hibrid se bucură deja fermierii unguri pentru că în țara vecină, acest nou porumb este disponibil de la începutul lui 2015 și și-a dovedit din plin calitățile. De subliniat că este un hibrid de cultură cu potențial de producție foarte bun și care se pretează la densități foarte mari.


   

  hibrid de porumb Dekalb DKC 5141

  Hibrid de porumb DEKALB DKC 5141
  Din grupa de maturitate FAO 470, acest nou hibrid de porumb convențional are un potențial bun de producție și se pretează la condiții intensive de cultivare, respectiv suportă densități foarte mari.   


  Te-ar mai putea interesa

  Familia de fermieri care în iunie 2021 încă recoltează porumbul de anul trecut Top 10 cei mai mari cultivatori de porumb din România Fertilizarea fracționată a porumbului – rezultatele studiilor Institutului Arvalis

  Ultimele știri

  MADR: Sumă majorată pentru plata subvenției APIA către fermieri! Premierul Ungariei, Viktor Orban, vine în România la tăiatul porcului AMRCR solicită noii coaliții majoritare să renunțe la “taxa de solidaritate“ și să sprijine mediul de afaceri