• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cel mai ieftin solar din România costă 275 de euro și poate fi livrat oriunde în țară

    Roxana Dobre -

    De trei ani încoace, bucureșteanul George Bunda le face concurență serioasă firmelor care activează pe piața solariilor din România. Acesta a găsit o formulă simplă de a le oferi cultivatorilor de legume sau flori solarii foarte ieftine, structuri complete ce includ și sistemele de irigații. Prețul unui solar pleacă de la 1.210 lei și ajunge la 4.390 de lei.

    “Eu am încercat să găsesc cel mai bun raport calitate-preț. Am ales componente românești și am completat doar cu arcadele zincate aduse din Germania. Folia provine de la un producător român și este de 150 microni, cu protecție UV. Și restul componentelor sunt procurate de la producători autohtoni, respectiv instalația de irigații, șuruburi, robineți sau garnituri”, ne-a declarat inginerul George Bunda care conduce o afacere localizată aproape de București, în Tâncăbești.

    Cel mai ieftin solar 1.210 de lei, cel mai scump 4.390 lei

    Cel mai ieftin solar comercializat de George Bunda are 40 de metri pătrați și costă 1.210 lei – echivalentul a 275 de euro, având o lungime de 10 metri, 4 metri deschidere și 2,6 metri înălțime. Pachetul numit sugestiv “mini” mai conține 6 arcade zincate din import special concepute pentru solare, 12 picioare susținere 42 mm de 1 m lungime, șuruburi autoforante zincate pentru prinderea arcadelor în picioarele de susținere, șuruburi autoforante zincate pentru prinderea stacheților de legătură între arce, coloana distribuție apă 4,5 m lungime, 7 coloane picurare x 10 m lungime, robineți, garnituri.

    În opoziție, cel mai scump solar din oferta afacerii lui Bunda are 96 de metri pătrați și se vinde cu 4.390 lei. Acesta are 24 de metri lungime, 4 metri lățime, 2,60 metri înălțime și vine cu folie 150 microni cu protecție UV, cu uși de aerisire pe capete, sârme de agățare și sistem de picurare inclus (distribuitor de apă, robineți, coloane și dopuri). “Acest tip de solar poate fi adaptat și pentru o lungime mai mare de 96 m² dar prețul crește cu 150 de lei/m liniar”, ne-a explicat producătorul, precizând că la acest model se asigură și montajul.

    cel mai vândut

    Cel mai vândut solar costă 1.540 de lei

    Cel mai vândut produs din portofoliul furnizorului român de solarii nu este nici cel mai ieftin, nici cel mai scump. Este vorba despre un solar complet, după cum spune George Bunda, care costă 1.540 de lei.

    “Solarul are 10 m lungime, 4 m deschidere și 2,6 m înălțime. Are câteva dotări în plus față de cel mai ieftin solar de la noi, dar, în mare, pachetul conține aceleași componente, inclusiv sistemul de irigat”, ne-a explicat George Bunda.

    Bucureșteanul spune că în ciuda faptului că solariile sale sunt cele mai ieftine de pe piață, acestea sunt și rezistente. ”În anul 2012, când a fost o iarnă foarte grea, noi am avut doar două avarii la solarii. Le-am tratat cu seriozitate, am trimis mașina cu doi ingineri și le-am pus pe picioare la loc. Restul, de la alți furnizori erau căzute în mare parte”, ne-a mai explicat George Bunda.

    cel mai ieftin solar

    Producătorul de solarii de abia face față cererilor

    Cu așa oferte, George Bunda ”a spart” piața, iar comenzile se țin lanț. Câștigă la cantitate mai mult decât dacă ar fi pus prețuri mari și ar fi avut vânzări mult mai mici.

    “Momentan nu reușesc să fac față cererilor, sunt în urmă cu livrările. Încerc să onorez toate comenzile astfel încât să ajungă la cultivatori cel mai curând în două săptămâni. Sigur că plasăm comenzile în ordine cronologică, dar cam acesta ar fi timpul în care ne putem încadra”, spune Bunda.

    Fermierul își ridică singur solarul după schița oferită în pachet

    De subliniat că spre deosebire de alți producători care vând solarii foarte ieftine, așa cum este coreeanul Lee Eun Haeng care vinde structuri aduse din Asia și pe care le predă ”la cheie”, George Bunda nu asigură nici montajul, nici transportul echipamentelor. Ridicarea solarului o face clientul pe cont propriu, după o schiță și domentație primită la pachet, în timp ce transportul îl costă 100 de lei.

    ”Vreau să specific că cei care comandă nu primesc coletul acasă, ci trebuie să meargă la sediul firmei de curierat din orașul de reședință pentru că până în momentul de față nu am găsit niciun curier care să se complice cu pachete lungi de peste 4 metri și cu o greutate care depășește 50 de kilograme. Bineînțeles, clienții pot veni să ridice pachetul și direct sau să îl vadă montat la sediul nostru din Snagov unde producem și bulbi de flori. Acolo pot vedea exact cum funcționează sistemele noastre de solarii pentru că și noi folosim, cum este și normal, aceleași structuri”, ne-a mai spus producătorul.

    Datele de contact și oferta de solarii a domnului George Bunda pot fi consultate pe BulbiRomânia.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Când achită APIA Ajutoarele Naționale Tranzitorii pe hectar și animale Nou ordin în vigoare pentru fermierii care conduc tractoare pe drumuri publice

    Ultimele știri

    Teodor Aflat nu renunță la cultura care i-a lăsat un gust amar: sfecla de zahăr Exportul de ovine, reluat în forță! 13.000 de oi au plecat săptămâna trecută spre Maroc Medicii veterinari vor înființarea unei structuri naționale pentru combaterea epidemiilor din ferme