Locuri de muncă

Deficit de ingineri agronomi profesionişti pe piaţă. Salariul porneşte de la 2.000 de lei

Inginerii agronomi sunt cel mai des recrutaţi de companiile de profil, dintre toţi profesioniştii care lucrează în agricultură. Ingineri profesionişti disponibili sunt însă greu de găsit de recrutori care de multe ori ajung să-i “vâneze” de la concurenţă. Una dintre explicaţiile acestei tendinţe se referă la faptul că absolvenţii facultăţilor de profil fie nu vor să lucreze în agricultura propriu-zisă, din cauza condiţiilor de muncă dificile, fie sunt prost pregătiţi.

Salariul net lunar oferit unui inginer agronom debutant porneşte de la 2.000 de lei
Salariile oferite în domeniu pornesc de la 2.000 de lei – 2.500 lei net lunar pentru un începător aflat la primul loc de muncă, şi ajung la 4.000 de lei – 4.500 de lei lunar pentru ingineri cu trei – cinci ani de experienţă. Nivelurile salariale nu au suferit modificări majore în ultimii ani.

În general, inginerii agronomi capabili care au trecut de stadiul de debutant se pot aştepta la creşteri salariale anuale cuprinse între 5 la sută şi 10 la sută, funcţie de evoluţia economică şi performanţa companiei angajatoare.

Și totuși există și o categorie “fericită”. Aceea a inginerilor agronomi cu experienţă care lucrează în cercetare și care sunt cel mai bine plătiţi. Pentru un inginer experimentat în cercetare, care lucrează cu loturi de cercetare sau de testare a noilor soiuri, sau derulează activităţi de laborator, salariile nete lunare ajung şi la 6.000 de lei – 7.000 lei.

Integral pe Economica.net

Foto: Wall-Street.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!