• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cine este fermierul care deține cea mai mare fermă de creştere de vaci din rasa Limousine

    Roxana Dobre -

    Sebastiano Stoppa este director administrativ la Emiliana West Rom SRL din Dudeştii Vechi, judeţul Timiş, una dintre cele mai mari companii agricole din Banat, axată pe agricultură vegetală, zootehnie, îmbunătăţiri funciare şi depozitare. Compania a fost înfiinţată în anul 2000 de Luciano Martini, un cetățean italian, iar în acest moment administrează 12.000 de hectare de teren agricol. Aici, se află cel mai mare siloz ecologic şi unicul din Banat şi cea mai mare fermă de creştere de vaci de carne din rasa Limousine, 1.400 de capete, din Europa de Est, în valoare de 30 de milioane de euro.

    Sebstiano_Stoppa_b

    Gunoiul provenit de la bovine e cel mai bun fertilizant

    Tot gunoiul de grajd provenit de la ferma de vaci Limousine este utilizat în agricultura din vegetal. “Nu folosim îngrăşămintele chimice. Gunoiul provenit de la bovine e cel mai bun fertilizant, dar fermierul bănăţean nu are o cultură în acest sens. Nici nu există un interes în a folosi gunoiul de grajd provenit de la bovine sau ovine ca îngrăşământ biologic. Interesant este că eu chiar am cunoscut un investitor în Timişoara care îşi face o fermă de bovine pentru a produce gunoi de grajd pentru agricultura biologică”, a declarat crescătorul pentru ziuadevest.ro.

    Consumatorul român nu se uită la calitatea cărnii, ci la preţ

    Reprezentantul lui Luciano Martini spune că în afacerea cu creșterea bovinelor există o mare problemă: preţul mic al produselor.

    “Aş mai adăuga şi faptul că desfacerea nu este funcţionabilă. În Timiş este numai un abator pentru bovine şi acela tot al unui italian. Consumatorul român nu se uită la calitatea cărnii, ci la preţ. De exemplu, noi producem animale sănătoase şi de foarte bună calitate. La noi se cunoaşte clar trasabilitatea produsului începând cu creşterea bovinelor, până când ajung în magazine la vânzare. Pentru mine este foarte important să se cunoască exact trasabilitatea cărnii, să ştiu exact ce am în farfurie”, a mai explicat fermierul.

    Agricultura din România devine profitabilă doar dacă nu ești axat numai pe vegetal, ci şi pe zootehnie

    Despre cât de profitabilă este agricultura făcută în România, Stoppa spune că aceasta merită doar dacă ai suprafaţă agricolă mare şi foarte mare şi să nu fi axat numai pe vegetal, ci şi pe zootehnie. “De exemplu, Emiliana a reuşit în 2015 să aibă rezultate bune, deşi au fost mari probleme cu seceta. Patronul meu vrea să aibă o fermă mare şi performantă şi reuşeşte. Avem 100 de locuri de muncă. Sper că pe viitor când va mai creşte preţul cerealelor va fi mai bine. În România e nevoie de o bursă a cerealelor, pentru ca piaţa în acest domeniu să funcţioneze bine şi fermierii să îşi poată vinde producţia, fără probleme, fiindcă de multe ori ei rămân cu cerealele în hambar sau le vinde la preţuri de nimic samsarilor”, a conchis fermierul.

    Patronul Emiliana West SRL a venit în 2000 în România adus de parteneri de-ai săi de afaceri care derulau deja afaceri în branșă. În prezent lucrează prin firmele sale 12.000 ha amplasate în Beba Veche, Dudeștii Vechi, Valcani și Teremia. Dintre solurile lucrate 80-85% sunt în proprietate, restul în arendă. În Top 100 cei mai puternici fermieri – ediția 2015, Luciano Martini ocupă poziția 52.

    Foto: www.ziuadevest.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Metru ster de lemne – ce este și cum se calculează Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an

    Ultimele știri

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Bursa cerealelor la început de an. Scăderi pentru grâu, creșteri la rapiță Patru produse recomandate pentru erbicidarea de primăvară a cerealelor păioase