Scurta viaţă în huzur a văcuţelor japoneze de lux: bere, vin roşu, muzică simfonică şi masaj.

Cea mai scumpă carne de vită din lume provine de la vaca Wagyu, o rasă exotică din Japonia, şi costă chiar şi 8.000 de euro/kg. Mai ales că vorbim de animale nestresate, tratate cu bere şi masate cu sake.
În Japonia, creşterea vitelor din rasa Wagyu, una dintre cele mai vechi şi cele mai pure rase din punct de vedere genetic, a devenit o adevărată artă în regiunea Kobe. Aici, văcuţele sunt hrănite cu cereale, în principal, fără adaos de hormoni de creştere sau antibiotice, primesc zilnic trei litri de bere şi li se face masaj cu sake. În plus, ascultă muzică pentru a se linişti. Suficiente motive pentru a produce o carne de calitate, apreciată de măcelarii din întreaga lume pentru distribuţia uniformă a grăsimilor intramusculare, ceea ce permite o gătire mult mai uşoară, dar şi un gust cu totul special. Carnea este ţinută la maturare câteva luni.
Trebuie ştiut că japonezii nu exportă decât cantităţi foarte mici de carne de vită din rasa Wagyu iar preţul pentru carnea autentică este de 3000 până la 8000 de euro.
Ce se găseşte pe piaţa mondială provine în general din îngrăşătorii europene, americane şi australiene, iar preţul este de ordinul sutelor de euro. Preţul se stabileşte în funcţie de indicele de grăsime pe o scară de la 1 la 12.
În Spania, de exemplu, există şi o variantă locală: în loc de bere, animalele sunt hrănite cu vin roşu, bogat în antioxidanţi. În Franţa, un kilogram de carne costă circa peste 200 de euro (în funcţie de porţiune a corpului). În România, o măcelărie de lux cere 1700 de euro pe kilogram.
Perioada de îngrăşare a văcuţelor este de 200 de zile pe piaţa europeană şi de 400 de zile pe cea japoneză. După sacrificare, carnea trebuie ţinută la maturat circa trei luni.
Secretul este procedeul de maturare ( 3 luni ).Sa facem un experiment. Sacrificam un tauras ( de oriunde din Romania) de 2 ani si o vita WAGYU si le punem la macerat dupa aceeasi metoda si daca le deosebeste cineva care nu stie in ce vase au fost puse atunci intradevar puteti sa faceti reclama vitei japoneze.
Sunt in Japonia acum,in vacanta..tot la doi ani vin aici in vacanta..mancarea este unul din motivele pentru care vin..Si carnea de vita Wagyu..care nici nu necesita ajutorul unui cutit sa o tai..pur si simplu musti din ea si ti se topeste in gura..Este extraordinara
La mine la tara un vecin are doua vaci.Tipul intradevar nu le da nici bere si nici vin rosu, nu le face frectie cu tuica (nu stie ce e ala sake), pastrand pentru el aceste licori si consumandu-le cu placere, si in cantitati apreciabile.In schimb dupa ce le consuma le canta vacutelor tot felul de cantece si uneori cand acestea nu reactioneaza le mai canta si cate o injuratura melodioasa despre “precista si Dumnezeu”.Efectul este insa nul, vacutele nu dau lapte nici mai mult si nici mai putin decat o vaca normala.Cat despre carne omul spune ca cea mai buna carne de vaca este cea de porc , mai ales ceafa si cotletul.dar nici pieptul acestui animal preparat cu pricepere si simt de raspundere nu este de lepadat.Insa si acestia ii da un pahar de palinca inainte de a-l taia ca sa nu se chinuie sa-l tina prea multi la sangeroasa ceremonie.Si pot sa va spun ca porcul bea cu placere acea palinca si se imbata ca un …porc!
eu nu stiu ce mananc…o fak numai noaptea!
Eu imi iau carne de vaca abstinenta, sanatoasa si o macerez intr-un pahar de vin, restul il beau eu. Carnea se fragezeste foarte bine, si daca nu, tot nu mi-as da seama.
sigur nu stii ce ai in farfurie…preturi pentru tampiti
cresc animale pentru consumul propriu (1 tauras si un porc, vitelu il tai de paste, porcu de craciun + alte diverse pasari) si nu ma costa mare lucru. Stiu sigur ce mananc.