• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Căldura din bazinul Mediteranei a tăiat consumul de carne de vită

    agrointeligenta.ro -

    Vremea extrem de călduroasă care a cuprins întregul bazin al Mării Mediterane în prima jumătate a acestei veri a tăiat apetitul locuitorilor din ţările regiunii pentru carnea de vită şi a tras în jos preţul cărnii de viţel.‭

    Cei mai afectaţi de acestă situaţie sînt fermierii din Italia şi Franţa,‭ ‬cele mai mari‭ ‬crescătoare de bovine şi cele mai mari exportatoare de carne de vită din regiune.‭

    Un motiv de nemulţumire pentru fermieri pe lângă scăderea consumului este şi acela că din pricina căldurii animalele au luat mai puţin în greutate în această perioadă.

    Preţurile s-au stabilizat la finele lunii iunie la bursa agricolă din Mondena‭ (‬Italia‭) ‬la‭ ‬2,51‭ ‬de euro per kilogram viu pentru un viţel de‭ ‬700‭ ‬-‭ ‬750‭ ‬de kilograme,‭ ‬cu‭ ‬36%‭ ‬mai mult ca în iunie‭ ‬2011‭ ‬şi cu‭ ‬50%‭ ‬mai mult ca în iunie‭ ‬2010.

    Păstrarea preţului la acest nivel ridicat în ciuda scăderii consumului este explicată de reducerea ofertei comparativ cu anii precedenţi.‭ ‬În primele patru luni ale anului au fost sacrificate‭ ‬684‭ ‬de mii de capate de tineret bovin,‭ ‬mai puţin cu‭ ‬8%‭ ‬ca în perioada similară a lui‭ ‬2011‭ ‬şi cu‭ ‬10‭ ‬%‭ ‬ca în perioada similară a lui‭ ‬2010.‭

    Aprobarea unor noi‭ ‬achiziţii‭ ‬de către autorităţile din Libia,‭ ‬ţară spre care la mijlocul lui iulie urma să plece un important transport,‭ ‬va modifica întru-câtva datele privind consumul.

    În nordul continentului,‭ ‬în Germania,‭ ‬consumul de carne de vită a cunoscut o creştere de‭ ‬2%,‭ ‬în condiţiile în care cel de carne pasăre a scăzut cu‭ ‬3%,‭ ‬la fel ca şi cel de porc,‭ ‬iar cel de carne de curcan cu‭ ‬6%.‭


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2025. Toate fermele intră la control prin monitorizare – perioada verificărilor Când și cum se stropesc pomii cu Estiuoil Florentin Ion, un sucevean care a lucrat în Spania, crește porci din rasa Serrano

    Ultimele știri

    Ministrul Mediului: Rabla pentru Tractoare – o singură sesiune, în luna aprilie Preț miei de Paște 2025. Ionică Nechifor, Moldoovis: ”E pentru buzunarul fiecăruia” Ionică Nechifor: Avem un proiect pentru un centru agroalimentar multifuncțional la Botoșani, pe 10 hectare