Reţete de marketing

Artificiu bugetar pentru participarea la târgurile internaționale. Cum fondurile la MADR sunt blocate, banii vor veni prin Ministerul Economiei

În urma unui control efectuat de Curtea de Conturi, banii alocați pentru asigurarea participării producătorilor români la târgurile internaționale au fost blocați, iar cei care și-au dorit să participe la ”Săptămâna verde” de la Berlin și-au achitat din propriul buzunar taxa de participare.

”Anul trecut ministerul agriculturii a asigurat participarea unui număr important de producători români la Săptămâna verde de la Berlin, însă în urma unui audit al Curții de Conturi s-a invocat o interpretare eronată, să spunem, a legislație astfel încât în acest an noi (MADR-ul – n.r.) nu am putut să asigurăm participarea producătorilor români la târgul de la Berlin. În acest sens participăm cu un singur stand al ministerului agriculturii, la care ne prezentăm cu o serie de produse pentru degustat, testat. Avem un număr de 8 producători care și-au asigurat singuri participarea, au plătit singuri taxa”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

O parte din bani vor veni de la Ministerul Economiei

Neavând acces la banii destinați promovării produselor românești la târgurile internaționale de profil, ministerul agriculturii a căutat înțelegere la Ministerul Economiei pentru a suplimenta fondurile pentru participarea la târguri.

”Avem fonduri pentru a asigura participarea producătorilor la târgurile internaționale, însă nu am putut să le alocăm în urma discuției pe care am avut-o cu Curtea de Conturi. Sunt anumite târguri pentru care fondurile necesare pentru participarea producătorilor sunt asigurate de Ministerul Economiei. Sunt alte două târguri la care noi am solicitat sprijinul Ministerului Economiei să susțină lipsa fondurilor pe care noi le avem prevăzute în buget, dar pe care nu le putem folosi. Este vorba de Fruit Logistica și de Biofach (târg de produse ecologice – n.r.) Nurnberg . Așteptăm răspunsul ministrului economiei în acest sens”, ne-a mai spus șeful de la MADR, despre soluțiile pe care le-a găsit pentru a asigura participarea producătorilor români la târgurile internaționale.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!