• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mișcare-surpriză a trei federații din sectorul de creștere a ovinelor!

    agrointeligenta.ro -

    Federația Națională a Crescătorilor de Ovine din România Romovis, Federația Crescătorilor de ovine și caprine din România și Federația Crescătorilor de ovine Proovis, toate organizații cu reprezentare la nivel național, s-au reunit săptămâna aceasta pentru a lua o decizie importantă pentru sectorul de creștere al animalelor din România.

    ”Scopul discuțiilor a fost viitorul sectorului ovin în PAC 2015-2020 din cadrul UE, legislația națională armonizată la Regulamentele UE, ancorată în realitatea din România. Dezbaterea a condus la demararea procedurilor de încheiere a unui protocol de colaborare ce urmează să fie semnat până la sfârșitul săptămânii viitoare. Până la definitivarea actelor juridice pentru înființarea unei noi organizații naționale (Confederații), federațiile vor activa pe baza protocolului de funcționare”, se arată într-un comunicat transmis redacției noastre.

    În cadrul întâlnirii, liderii celor trei federații au dezbătut și relația pe care o au cu Sindicatul Național al crescătorilor de ovine și caprine din România, afiliat la Agrostar, apreciind că unele declarații făcute de președintele Sindicatului, Marcel Andrei, aduc ”prejudicii de imagine unui sector ovin-caprin, situat într-o evoluție ascendentă pe piața națională și europenă”.

    Federația Agrostar, prin reprezentanții săi, nu mai au dreptul să se erijeze în reprezentanți ai crescătorilor de oi și de capre din România, fără acordul scris al celor trei Federații. Domnul Marcel Andrei, în calitate de lider de sindicat (autopropus) al crescătorilor de oi și capre din România, să prezinte în cel mai scurt timp lista cu membrii de sindicat cotizanți (cotizația la zi) și cererile de adeziune cu număr de înregistrare în registrul de evidență al organizației sindicale, dovada că deține reprezentativitate la nivel național conform art. 51, lit. A al (d) și lit. B, al (c) din Legea nr. 62 din 2011. În caz contrar, solicităm ferm să nu se mai erijeze în reprezentantul crescătorilor de ovine la nivel național. Totodată, solicităm autorităților centrale (Comisiile de agricultură din Parlamentul României, Guvernul României, MADR, MMAP, ANSVSA, ANZ) să nu-l mai considere pe domnul Marcel Andrei și pe liderii Agrostar reprezentanți ai oierilor din România și să se respecte art. 6 din Legea nr. 72 (legea zootehniei) din 2002”, se mai arată în comunicatul semnat de președintele Romovis – Cioranu Nicolae, președintele ProOvis – Cîmpean Ion, de președinte FCOCR – Polifronie Iancu și, pentru conformitate – ca împuternicit al federațiilor – de secretarul general al Romovis– ing. Nechifor Ionică.

    Federațiile semnatare doresc o transparență totală în sectorul ovin și caprin, iar prin sistemul de organizare sunt supuse legislației naționale și obligativitatea de a o respecta întocmai.
    În același context, dorim să asigurăm crescătorii de oi din România de cele mai bune și corecte decizii în interesul sectorului zootehnic care să aducă bunăstare, alinierea la standardul fermierului european și nu în ultimul rând respectul de a fi fermier român – Comunicat de presă Romovis, ProOvis, FCOCR

    Foto: Flickr.com


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier A primit o amendă 1.200 de lei pentru că porcul din ogradă nu era crotaliat

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte