• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cultura plantelor medicinale în sistem bio, răsplătită cu subvenții de 365 de euro/ha în 2016: Ce alte pachete sunt disponibile!

    Roxana Dobre -

    Fermierii pot aplica și în 2016 pentru pachetele Măsurii 11 – Agricultură ecologică aplicabile la nivel național pe terenurile agricole aflate în conversie/certificate în sistem ecologic. Sunt disponibile 6 pachete iar sumele pot ajunge și la 620 de euro pe an cum este cazul în care fermierii aleg să își treacă livezile de la tehnologia convențională la cea ecologică.

    Cele 6 pachete sunt: Pachetul 1 – culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ); Pachetul 2 – legume; Pachetul 3 – livezi; Pachetul 4 – vii; Pachetul 5 – plante medicinale şi aromatice și Pachetul 6 – pajiști permanente.

    Măsura 11 – agricultură ecologică – pachete Valoarea plății
    Pachetul 1 – culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ) Submăsura 11.1 conversie – 293 €/ha/an

    Submăsura 11.2 certificat – 218 €/ha/an

    Pachetul 2 – legume Submăsura 11.1 conversie – 500 €/ha/an

    Submăsura 11.2 certificat – 431 €/ha/an

    Pachetul 3 – livezi Submăsura 11.1 conversie – 620 €/ha/an

    Submăsura 11.2 certificat – 442 €/ha/an

    Pachetul 4 – vii Submăsura 11.1 conversie – 530 €/ha/an

    Submăsura 11.2 certificat – 479 €/ha/an

    Pachetul 5 – plante medicinale şi aromatice Submăsura 11.1 conversie – 365 €/ha/an

    Submăsura 11.2 certificat – 350 €/ha/an

    Pachetul 6 – pajiști permanente – sub-pachetul 6.1 (zone neeligibile M.10 P1, P2, P3.1, P3.2 şi P6) Submăsura 11.1 conversie – 124 €/ha/an

    Submăsura 11.2 certificat – 111 €/ha/an

    Pachetul 6 – pajiști permanente – sub-pachetul 6.2 (zone eligibile M.10 P1, P2, P3.1, P3.2 şi P6, dar parcele fără angajament M.10) Submăsura 11.1 conversie – 87 €/ha/an

    Submăsura 11.2 certificat – 78 €/ha/an

    Condiţii de eligibilitate: Pentru toate măsurile de mediu şi climă aplicabile pe terenurile agricole (M.10, M.11, M.13), beneficiarul:

    -Este utilizatorul unei suprafeţe agricole localizată pe teritoriul României, identificabilă în Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS), şi se înregistrează la APIA cu suprafaţa agricolă.

    -Deţine o suprafaţă minimă a fermei de 1 ha, iar parcelele eligibile au dimensiunea minimă de 0,3 ha (în cazurile prevăzute de condiţiile specifice schemei unice de plată pe suprafaţă, în cazul anumitor tipuri de culturi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha – pentru vii şi livezi, arbuşti fructiferi, hamei, pepiniere pomicole şi viticole).

    -Să declare toate parcelele agricole eligibile și neeligibile pe care le utilizează; nedeclararea întregii suprafețe agricole utilizate atrage după sine sancțiuni (art. 16 din Regulamentul UE nr. 640/2014, cu modificările și completările ulterioare).

    – Să depună anual o singură cerere unică de plată pe suprafață, indiferent dacă parcelele pe care le utilizează sunt situate în localități/județe diferite.

    -Să deschidă un angajament prin depunerea cererii unice de plată. Beneficiarii vor primi o copie a cererii unice de plată la deschiderea unui angajament nou. Important! Pentru Măsurile 10 şi 11 (angajamente multianuale), pe parcursul următorilor ani de angajament, solicitantul trebuie să reînnoiască anual cererea de plată.

    Pentru Măsura 11, beneficiarul:

    -Este înregistrat, în fiecare an pentru care solicită sprijin, conform prevederilor legale, ca operator în agricultura ecologică.

    – Încheie pe toată durata angajamentului un contract cu un organism de inspecţie şi certificare independent, acreditat conform prevederilor legislaţiei naţionale.

    – Prezintă la APIA până la data de 15 octombrie copia documentului justificativ (certificat de conformitate / master certificat / certificat de confirmare a conversiei) emis de Organismul de Inspecție și Certificare (lista organismelor de inspecție și certificare aprobate de MADR pentru efectuarea inspecţiei şi certificării produselor agroalimentare ecologice pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile art. 4 al OM nr. 181/2012 și art. 27 al Regulamentului (CE) 834/2007 poate fi consultată pe site-ul www.madr.ro, secțiunea „Agricultură” – „Agricultură ecologică” – „Organisme de inspecție și certificare”).


    Te-ar mai putea interesa

    Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Carrefour a anunțat câștigătorii Premiilor Internaționale pentru Tranziție Alimentară Ploi și vijelii în mai multe județe. Alerta meteo – în vigoare de astăzi