• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vinul varietal – în curând la comercializare

    agrointeligenta.ro -

    Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, împreună cu Daniel Botănoiu, secretar de stat, s-au întâlnit astăzi cu Emil Dumitru, preşedintele Federației Naționale Pro Agro, şi cu Nicuşor Şerban, preşedintele Asociației Crescătorilor de Vaci Holstein.

    Una dintre temele de discuţie a vizat prevederile Capitolului V, Secţiunea 1: „Condiţii de comercializare a strugurilor de vin, a vinurilor şi a celorlalte produse vinicole” din proiectul de Hotărâre privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 164/2015.

    Mai exact, au fost reanalizate prevederile privind condiţiile de comercializare, cele de expunere spre vânzare şi libera circulaţie a vinurilor varietale, conform organizării comune a pieței vitivinicole.

    ”Facem precizarea că vinul varietal este vinul liniştit fără DOC şi fără IG, cu denumire de soi, care utilizează în vederea comercializării numele soiului/soiurilor de struguri de vinificaţie din care se obţine, cu condiţia ca acesta să fie obţinut din minim 85% din soiul utilizat la etichetare”, se arată în comunicatul MADR.

    Tot astăzi, ministrul Achim Irimescu a discutat cu fermierii despre posibilitatea introducerii unui preţ minim garantat, la achiţia laptelui – materie primă, măsură despre care puteți citi mai multe AICI.


    Te-ar mai putea interesa

    Șapte familii de fermieri s-au unit și și-au deschis propriul magazin de legume și fructe Grant de 30.000 euro/proiect pentru tinerii care pornesc o afacere nouă. Cererile, din 15 septembrie Autoritățile îndeamnă fermierii să nu cultive semințele primite gratuit, prin colete dubioase din China

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!