Culturi profitabile

7 idei de afaceri în agricultură profitabile pe suprafeţe mici şi foarte mici

Cât trebuie să investeşti în afaceri agricole pentru a obţine un profit de o mie de euro pe lună.

“Prea fărâmiţate, prea mici ca să poţi face ceva, 3-5 hectare, agricultura românească nu va ajunge nicăieri”. E un refren cu un mare sâmbure de adevăr. Mai puţin turnura apocaliptică. Dacă în 20 de ani nu s-au putut comasa terenurile, poate că e timpul să ne descurcăm cu ele aşa mici cum sunt.

Iată ce afaceri agricole poate face o familie pe o suprafaţă de maximum trei hectare pentru a obţine venituri de 4-5.000 de euro pe lună şi profit de 1.000 sau mai mult, fără să se complice cu reţetele de “afaceri la cheie” pe care le-au epuizat alţii.

Citeşte exemplele pe riscograma.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


16 comentarii

 1. am 53mp2 serviciu si copil . Si de aici am reusit sa scot produse cu cheltuieli minime (seminte colectate, seminte oferite la schimb), dar cu mult studiu (in domeniul agriculturii sustenabile si ce plante se combina si ceva permacultura).
  Ce am invatat in ultimul an este ca e mare nevoie de planificare si rigurozitate, invatat solul, acceptat ca daca nu e de rosii, atunci sa nu pun rosii 🙂

  Sper ca peste un an sa gasesc de imprumut o gradina mai mare.

  1. @Jhony. Ai dreptate JHONY, esti idiot. Nu stii nici macar sa scrii corect, dar ai pareri generale despre cum se munceste “in afara” ( banui ca vrei sa spui cu “in afara”, – in totalitatea tarilor diferite de RO). Deci in tara X ( pui in loc de X o tara din lume) se munceste “nici un sfert din cat se munceste in RO. Interesant.
   Esti IDIOT. Faptul ca tu nu-ti dai seama ca esti idiot,( nici n-ai cum!!!) se datoreaza faptului ca… esti idiot. Daca ai fi un om inteligent, ai putea sa-ti tii respiratia 10 minute. E simplu. Daca nu poti, aia e. Nimeni din cei inteligenti n-o sa-ti recunoasca cum ca are capacitatea asta. Bafta.

 2. Nimik in viata nu e usor ,dar va zic ca dupa 16 ani de stat si muncit prin strainatate ,umilit ,si mai ales fiind romiin sa vezi cum te privesc toti de parca ai vrea sa le iei totul ,asa ca puniind osul la treaba si gindind bine ajungi sa te realizezi si in tara .Doar ca romiini azi investesc 100$ si miine vor dublu nu asa se fac afacerile ,si toti cei mai mari oameni de afacere au inceput cu foarte putin doar ca au perseverat in ceea ce au facut

 3. Si cu hotii ce facem. Abia asteapta taranii sa-ti fure tot. Am vazut-o cu ochii mei. nici nu vrea sa munceasca indiferent de cat ii oferi daca nu poate sa te lase si fara recolta.

 4. hai mai lasati ma,la sera cost pe hectar un milion de euro,nu faci o sera pe un hectar sa fim seriosi,plus daca ai un milion de euro nu prea investesti in sere,sunt si alte afaceri mult mai profitabile si cu putine batai de cap

  1. @zorro
   Alt prost facut gramada, la fel ca “Unul neutru”. Stupizelule, hectarul e unitate de masura, nu ajutor de somaj. Asa cum putea prostu alalalt (sau tot tu erai? http://www.agrointel.ro/2092/agricultura-cu-miros-de-lavanda/#comment-1482) sa ia mai mult de 1, poti si tu sa iei mai putin.
   Totul e sa fi invatat in clasele primare, la aritmetica, regula de trei simpla, dupa aia totul devine usor.
   Ca-s altele mai profitabile… pai dupa gandirea ta de meltean prost trebuie sa ne apucam toti de bisnita cu heroina. Da cum iti explici ca totusi exista sere?

Scrie un comentariu