• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce stropiri se aplică pomilor înfloriți sau când acestora încep să le cadă florile

    Roxana Dobre -

    În luna aprilie chiar dacă pomii sunt în floare stropirile continuă mai ales că există riscul apariției  de ciuruire bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinare (la piersic), antracnoza (la cais), ouă  de acarieni. Tratamentele se aplică încă de la apariția primelor frunze, 15-30 martie. Stropirile se execută atunci când vremea permite: nu bate vântul, fără precipitații, temperatura este pozitivă.

    Iată care este graficul tratamentelor fitosanitare pentru stropirile când pomii sunt în floare dar și costurile aferente aplicării produselor.

    Costuri  Fenofaza vegetativă Produsul fitosanitar Concentrația recomandată  Boli și Dăunatori
    Score 250 EC – 144,00 lei – 250 mlMerpan 80 WDG – 50 de gr, 3 lei

    Decis Mega – 10 lei, cutie de 5 fiole*3 ml

    Dezmugurit (apariția primei flori)(15-30 martie) Score 250 EC – Syngenta

     

     

    Merpan 80 WDG – În funcţie de condiţiile climatice prezintă remanenţă de 10-20 de zile pe plantă. Favorizează cicatrizarea rănilor.

     

    Decis Mega

    0,2 l/ha, 1-2 tratamente pe sezon înainte și după înflorit.

     

     

     

    0, 5 % la 10 l apă

     

     

    O fiolă de 3 ml de dizolvă în 20 l apă și este suficientă pentru 200 mp

    Ciuruirea bacteriana și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinare (la piersic), antracnoza(la cais), ouă  de acarieni.
    Systhane Forte – 310 Lei, 1 litruFolpan 80 WDG- 82 lei/kg

    Calypso 480 SC – 16 lei/10 ml 

    La scuturarea petalelor (peste 50% din flori sau scuturat)(10-20 aprilie) Systhane Forte – este un fungicid sistemic distribuit în toată planta care nu este spălat de apa din precipitații.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Folpan 80 WDG

     

     

    Calypso 480 SC – Datorită faptului că insecticidul prezintă o selectivitate excepţională faţă de insectele utile el poate fi utilizat chiar şi la înflorire, fără a distruge insectele polenizatoare cum sunt albinele sau bondarii.

     

    0,02%, volumul de soluție este de 1500 l/ha la pomii fructiferi.

     

     

     

     

     

     

    0.15-2 kg/ha

     

     

     

     

     

     

    10 ml la 50 l apă

    Ciuruirea bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinare(la piersic) și viermele fructelor (G1T1), minatoare, defoliatoare.
    Dithane M  45 – 3 lei, pliculeț de 20 de grCyperguard  25EC – 22,80 lei/100 ml La căderea corolei (când se văd fructulețele formate) – (1-10 mai) Dithane M  45 – este cel mai cunoscut fungicid de contact, cu un spectru foarte larg de combatere a patogenilor din culturile de câmp, legume, flori, livezi și vița de vie, precum și la tratarea semințelor. Nu se va amesteca cu produse uleioase sau care conțin calciu.

    Cyperguard  25EC –  este inflamabil și puțin volatil. Prezintă o toxicitate moderată pentru om și animale.  Toxic pentru pești, organisme acvatice și albine.

    0,2%

     

     

     

    0.02%

     

    Ciuruirea bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinare (la piersic), antracnoza (la cais), moliile și viermele fructelor.

    Este bine de reținut că în perioada de vegetație piersicul nu suportă stropiri cu zeamă bordeleză.

    Lucrări obligatorii înaintea efectuării tratamentelor

    Foto:alexandrone.wordpress.com


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații