• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Daniel Constantin atacă dur strategia ministrului Irimescu: ”Schimbi un șef de agenție și după 6 luni îl numești înapoi”

  agrointeligenta.ro -

  ”Să critici și să schimbi un șef de agenție și după 6 luni să-l numești înapoi! Lăsând gluma la o parte, nu pot sa nu remarc inconsecvența, lipsa de cunoștințe de management, lipsa de soluții tehnice și umane, lipsa de viziune în conducerea ministerului agriculturii”. Este prima critică dură pe care fostul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, o aduce la adresa celui care conduce acum destinele agriculturii, ministrul Achim Irimescu.

  După luni bune în care Daniel Constantin s-a ferit să facă declarații tranșante privind situația din sectorul agricol, astăzi, fostul ministru a postat pe Facebook o critică aspră referitor la ce se întâmplă în prezent atât în instituțiile subordonate MADR, cât mai ales în privința banilor care ar trebui să ajungă la fermieri.

  Constantin a început cu schimbarea directorului de la AFIR, unde Andras Szakal, numit în decembrie anul trecut, a fost înlocuit săptămâna trecută de ministrul Achim Irimescu cu Eugen Popescu, cel care condusese agenția înainte de a fi adus Szakal.

  ”Culmea deciziilor de tehnocrat: să critici și să schimbi un șef de agenție și după 6 luni să-l numești înapoi! Lăsând gluma la o parte, nu pot sa nu remarc inconsecvența, lipsa de cunoștințe de management, lipsa de soluții tehnice și umane, lipsa de viziune în conducerea ministerului agriculturii. Imediat după numire, în noiembrie ministrul a criticat/schimbat tot ce exista în minister. Șeful AFIR, șeful APIA, șeful AM PNDR, directori etc. La câteva luni distanță a venit rândul celor propuși de către noua conducere sa fie schimbați/criticați, astfel ca astăzi nu exista nici măcar un director general stabil…haos! Trag un semnal de alarma vis a vis de importanta unui management solid la APIA și AFIR. Urez succes noului și vechiului director general AFIR Eugen Popescu, repus în funcție zilele trecute după ce a fost criticat pe nedrept în noiembrie. Și datorita dansului s-a reușit un grad de absorbție de 90%. Sper sa reușească sa mai diminueze din pierderile acestei perioade… Extrem de dificil în condițiile în care toate posturile de adjunct sunt vacante!!!”, a a spus Daniel Constantin.

  ”Întârziere nepermisă” la APIA

  Referitor la situația din APIA, cea mai arzătoare pentru fermierii care încă nu și-au primit subvențiile pe anul trecut, fostul ministru a criticat strategia de plăți. ”La APIA înțeleg de asemenea ca bate vânt de schimbare. După o întârziere nepermisă, plățile au început de luna trecuta și avansează cu viteza melcului!!! Riscurile sunt majore atât pentru fermieri, cât și pentru economie! 1,6 miliarde euro care întârzie să intre în consum…”, punctează Daniel Constantin în postarea sa pe Facebook, subliniind că neplata subvențiilor are efecte nocive atât în agricultură, cât și în economia națională.

  ”Același haos” și în MADR

  Problemele de management s-ar extinde, în opinia lui Constantin, și la nivelul MADR unde este ”același haos”. ”Sunt multe de spus, dar mă opresc la coordonarea celor doua agenții de plăți care lipsește cu desăvârșire. Nu există secretar de stat coordonator de mai bine de 3 luni!!! Pentru a înțelege importanța, trebuie spus ca cele doua agenții au atras în ultimii 3-4 ani aproape 3 miliarde de euro anual!!!”, a încheiat Daniel Constantin.

  Daniel Constantin, deputat ALDE și co-președinte al acestei formațiuni politice, a fost numit ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe 7 mai 2012, în primul Guvern USL. Constantin a condus MADR până pe 17 noiembrie 2015, când, la instalarea guvernului tehnocrat al lui Dacian Cioloș, a fost înlocuit de Achim Irimescu, actualul ministru al Agriculturii.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Bravo, Ludovic Orban! Presiunea mediatică Agrointeligența a dat roade: Guvernul asigură banii de despăgubiri! Daniel Botănoiu, apel către ministrul Finanțelor: Nu puneți cruce sectorului agricol, dați banii pentru despăgubiri! Legea vânzării terenurilor agricole 2020 – PROMULGATĂ de Președintele Klaus Iohannis!

  Căutare în articole