• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CONCLUZIILE ministrului Achim Irimescu după dezbaterea MOȚIUNII pe agricultură

  Gabriela Gimbășanu -

  Dezbaterea moțiunii simple pe Agricultură l-a pus față în față pe actualul ministrul Achim Irimescu cu cel care a deținut până în noiembrie acest portofoliu, deputatul Daniel Constantin, co-președintele ALDE. 

  Un document cu multe ”reproșuri”, în special cu privire la gestionarea fondurilor europene, textul moțiunii a fost combătut atât de Irimescu, cât și de parlamentarii Partidului Național Liberal care, prin intervențiile lor, și-au arătat susținerea pentru actuala conducere a MADR. La finele dezbaterii, Achim Irimescu a ieșit în fața presei la fel de încrezător și a declarat că demersul parlamentar inițiat de PSD și ALDE nu poate să îl determine să își părăsească proiectele începute la minister. 

  ”Să nu uităm un lucru, moțiunea nu este obligatorie în ceea ce privește demisia și în altă ordine de idei, premierul Cioloș m-a numit, dânsul este cel care trebuie să-mi ceară demisia. Premierul nu mi-a reproșat nimic sau, ca să fiu mai exact, mi-a reproșat ieșirile care nu aveau legătură cu portofoliul meu. Vorbesc de acele declarații care erau în presă și care s-au făcut cu telefonul în buzunar și neanunțate, mai corect exact a spus că nu mă înregistrează (referitor la declarațiile publicate de Ziarul Financiar, unde, printre altele, Irimescu spunea că are cunoștințe de 35 de miliarde de euro scoși din țară cu camionul – n.r.), dar asta e România”, a declarat Achim Irimescu, ministrul agriculturii, la ieșirea de la dezbaterea moțiunii.

  Despre mult-discutat evaluare a activității miniștrilor tehnocrați, Irimescu a precizat: ”Nu s-a făcut un bilanț, ci primul ministru a cerut ca fiecare să-și să prezinte ce a realizat și eu am realizat tot ce mi-am propus. Am spus că simplific și domnul Nini Săpunaru a avut un exemplu foarte interesant cu două pachete, unul aplicat în 2015 de 900 grame și altul aplicat în 2016, cerere de plată de numai 100 grame, deci simplificarea făcută în acest an este enromă. În al doilea rând, am promis că voi veni cu o lege pentru Fondul Mutual și la sfârșitul săptămânii trecute am prezentat proiectul în două variante producătorilor și o să-l prezint și domnilor din Parlament. Am promis că voi face un Fond de Creditare cu termen până în octombrie și este în grafic, am promis că voi face eforturi pentru restructurarea cercetării și am un proiect care este gata. Acestea sunt toate proiecte de lege ce vor fi puse în dezbatere. Ca urmare eu nu pot să-mi reproșez absolut nimic pentru că tot ce am promis,m-am ținut de promisiuni. Am fost numit de domnul Cioloș și tot dânsul îmi poate retrage numirea. Nu am o problemă în acest sens. Dacă premierul îmi cere demisia, sigur că o voi prezenta, care este problema?”, a concluzionat ministrul Achim Irimescu pe marginea moțiunii depuse de ALDE și PSD.

  Votul final pe textul moțiunii va fi dat mâine în Camera Deputaților, însă documentul nu are forța de a demite un ministru, ci este doar o formă de control și ”atenționare” pe care parlamentarii o pot adresa membrilor Guvernului cu privire la anumite aspecte de interes public.


  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament

  Ultimele știri

  Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark G4media: PNL va cere azi demisia lui Barbu sau repunerea lui Ionuț Lupu la șefia APIA