• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MIERCURI încep plățile pentru crescătorii de animale. Ce SUBVENȚII așteaptă acești fermieri

  agrointeligenta.ro -

  25 mai este ziua în care în Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură demarează plățile pentru crescătorii de animale.

  Sunt circa 190.000 de fermieri care fac zootehnie, dintre care 130.000 fac și agricultură, deci, dacă nu se află în eșantionul de control, ar fi trebuit să încaseze până la acest moment o parte din subvenție, cea aferentă suprafețelor agricole sau pășunilor. De miercuri, ei așteaptă încă în conturi subvenția integrală, care să includă și sprijinul cuplat pentru vaci sau oi, dar și ajutorul național tranzitoriu plătit din bugetul de stat.

  În ceea ce privește zootehnia avem 192.000 de cereri, din care 130.000 sunt și cu vegetal. Acolo există deja componente plătite și sunt 102.000 cereri care la ora aceasta vor intra în plăți pentru înverzire pe care colegii mei în timpul săptămânii care a trecut le vor finaliza și pentru introducerea datelor pe zootehnie. Partea acesta reprezintă unul dintre subiectele mari care ne sunt solicitate și ne ocupăm de ea. Este teribil de spus pentru un județ anume sau pentru un caz anume exact care este situația de aceea am dat această posibilitate de a întreba direct la APIA. Eu încerc să definesc ceea ce se va întâmpla în perioada următoare dar ce vă rog este să nu îmi cereți punctual un caz anume”, a explicat recent directorul APIA Florin Faur.

  Crescătorii de vaci de lapte așteaptă peste 900 euro/cap de animal

  Liderii din sectorul zootehnic și-au făcut calcul și având în vedere efectivul mic de animale eligibile, estimat la 70-80.000 capete, valoarea sprijinului cuplat ar putea crește de la 250 euro pe cap de animal, la peste 900 euro.

  ”Sumele avansate până acum nu sunt astronomice pentru că suma totală alocată este pentru un număr limită de 300.000 de capete de bovină iar numărul de animale înscrise este destul de mic. Calculul este simplu și anume înmulțim numărul maxim de capete adică 300.000 cu 250 de euro cât este acum pe cap de animale și împărțim la numărul de capete eligibile adică 80.000. Rezultă un cuantum de 937,5 euro pe cap de animal. Practic noi avem deja 120 – 130 de mii de animale în Registrele Genealogice dar multe cad la plată din cauză că depășesc vârsta de 8 ani. Și mai sunt problemele cu metișii, și mai inventează APIA din câte văd tot felul de neconformități”, a explicat Claudiu Frânc, cum se poate ajunge la o astfel de subvenție.

  16 euro/cap de ovină, sprijinul preconizat de ministrul Irimescu pentru anul 2015

  În cazul oierilor, sprijinul cuplat la ovine ar putea fi de circa 16 euro/cap de animal, mai mult decât dublu față de cei 7 euro/cap cât așteptau fermierii.

  ”Sprijinul cuplat la ovine se știe în acest moment pentru anul 2015. Este vorba de circa 16 euro pe cap de animal”, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu la Conferința PRIA Agriculture.

  Pentru plata subvențiilor pe 2015 în zootehnie, Guvernul României a alocat suma 316,5 milioane de euro.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ziua Porumbului 2021 la Vezendiu, un eveniment-cheie pentru nord-vestul României, unde jumătate din suprafețe sunt cultivate cu porumb Niciun candidat n-a luat notă de trecere pentru șefia ADS. La ANIF și ANPA, posturile de director ”s-au luat”! Ajutor minimis apicol 2021. Ministrul Agriculturii: ”Cuantumul pe familia de albine este de 23,7 lei”

  Ultimele știri

  Legislație nouă pentru exploatarea terenurilor. Anunțul făcut de europarlamentarul Dan Motreanu! Chiar nu vă pasă de fermieri?! Semnal de alarmă tras la Bruxelles despre situația producătorilor de hrană! Imagini de coșmar la o stână: Lupii au ucis în plină zi 65 de mioare aflate pe pășune!