• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Wikkelhouse – casa olandeză din carton făcută să reziste cel puțin 100 de ani

    Gabriela Gimbășanu -

    Casele modulare construite din materiale ecologice sau reciclate sunt la mare căutarea în Europa. Odată cu apariția acestui trend și în România, cei care iubesc natura și caută să protejeze mediul înconjurător se îndreaptă tot mai mult către aceste construcții prietenoase cu mediul și care îi ajută s-și respecte angajamentul față de natură.

    Până nu de mult ignorate, casele din chirpici revin în actualitate și tot mai mulți sunt cei care mizează pe o astfel de construcție. Tot în categoria caselor prietenoase cu natura intră și proiectul unei companii din Olanda care le propune doritorilor o casă modulară realizată din materiale de carton și lemn rezistent la umezeală, o casă care poate fi construită într-o zi dar care promite să reziste în timp cel puțin 100 de ani.

    Wikkel-House-00

    Casa din 24 de fâșii de carton

    Wikkelhouse este de fapt o construcție modulară ce se realizează în Olanda, folosind ca materie primă cartonul. Sistemul de construcție al modulelor de carton ce vor face parte din viitoarea locuință a fost dezvoltat după ce timp de 4 ani constructorii au cercetat și au identificat care sunt principalele modalități prin care poți obține o locuință din carton, fără riscul de a mucegăii. Fiecare fășie de carton este înfășurată pe o matriță rotativă. În total 24 de fășii de carton sunt lipite unele de alte folosind un lipici special, după care totul este tratat cu o substanță care să împiedice pătrunderea umezelii și apoi forma de carton și se finisează cu lemn, tratat la rândul lui împotriva umezelii și a instalării mucegaiurilor. Fiecare astfel de segment cântărește în jurul a 500 kg, iar greutatea redusă nu face necesară existența unei fundații.

    Wikkelhouse_configuration

    Tu alegi dimensiunea construcției

    Wikkelhouse poate fi transformată în orice, fie într-o cameră de relaxare, undeva lângă un lac, ori o mică casă de vacanță undeva pe malul mării, fie o mică casă într-o grădină de legume. Tot tu eși cel care poate alege mărimea locuinței, întrucât fiecare segment are în jur de 5 m², cu o lungime de 4,5 m, o lățime de 1,2 m și o înălțime de 3,5 m. fiecare segment compus din cele 24 de straturi de carton este învelit într-o folie care nu permite pătrunderea umezelii între straturi, dar permite în același timp materialului să respire. La sfârșit totul este învelit în lambriuri din lemn, menit să protejeze construcția de fenomenele meteo ce pot apărea pe parcursul unui an.

    Așa că fie, că îți dorești o construcție formată din 5-10 sau 170 de segmente, nu trebuie decât să dai comanda constructorului olandez care realizează segmentele în cadrul ateliarului din Amsterdam și imediat după ce totul este pus la punct, montajul pieselor durează mai puțin de o zi.

    wikkel-house-2 WikkelHuis_01

    O casă de 3 ori mai prietenoasă cu mediul

    Având în vedere faptul că această construcție este realizată din materiale naturale, care un un impact minim asupra mediului înconjurător, aceasta este de 3 ori mai prietenoasă cu mediul, decât un spațiu de locuit obișnuit. Mai mult decât atât, modularitatea casei îți permite asamblarea și reasamblarea lor de mai multe ori, iar materialele sunt 100% reciclabile.

    wikkelhuis wnetrze-kartonowego-domu-wikkelhouse-800x541

    25.000 euro o construcție de 15m²

    Chiar dacă vorbim de o construcție obținută din materiale 100% reciclabile, costul unei astfel de case modulare nu este unul deloc mic. Astfel că, potrivit constructorului olandez, pentru 3 segmente a câte 5m² fiecare, costul ajunge la 25.000 euro, fără a fi incluse și costurile de transport și montaj.

    Potrivit dezvoltatorului olandez, construcțiile modulare nu sunt disponibile peste tot în lume, fiind livrate doar în câteva state din spațiul comunitar, așa cum sunt Olanda, Belgia, Luxembrug, Danemarca, Germania, Anglia și Franța. Într-un timp relativ scurt distribuția modulelor ar putea să ajungă și în alte țări europene așa cum sunt Polonia, Ungaria, Bulgaria sau România.


    Te-ar mai putea interesa

    Emil Turdean, fermierul care face agricultură pe model olandez. Sfecla de zahăr, o cultură de bază Cel mai scump porumb din lume la acest moment. Prețuri pe tonă Primăriile vin în sprijinul fermierilor care vor să încaseze ajutorul de 1.000 lei/hectar

    Ultimele știri

    ”Regele Uleiului” a cumpărat un terminal în Portul Constanța și îl va extinde cu bani de la Guvernul României Începe Programul Tomata – Ciclul II. Anunțul făcut de ministrul Barbu direct din solar! APIA: 12.380 de crescători de animale au avansul în conturi. Situația plăților la zi!