Locuri de muncă

ANGAJĂRI la APIA! Ce posturi sunt DISPONIBILE!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) face angajări pe poziții de consilier, fiind postat și un anunț în care se precizează ce posturi sunt disponibile și care sunt condițiile de eligibilitate.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor publice de execuție, vacante, din cadrul Aparatului Central, după cum urmează:

-Consilier superior – Direcţia antifraudă, control intern, Serviciul control intern, 

-Consilier debutant – Direcţia IACS, Serviciul proceduri măsuri de dezvoltare rurală;

-Consilier principal – Direcţia patrimoniu, achiziţii publice şi administrative, Serviciul patrimoniu, gestiune parc auto şi administrativ.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

  • 01 iunie 2016, ora 16.30: termenul limită de depunere a dosarelor;
  • 07 iunie 2016: proba scrisă;
  • data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Dosarele de înscriere la concurs trebuie să conţină, în mod obligatoriu, documentele prevăzute de art. 49, alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008.

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, din Bucureşti, bd. Carol I nr. 17, sectorul 2, telefon 021/305.49.07.

Salariile din APIA și AFIR dezvăluite de ministrul agriculturii

Potrivit ministrului agriculturii, angajații APIA și AFIR sunt plătiți cu peste 1.000 euro pentru munca pe care o depun în folosul fermierului.

Este adevărat că este o abordare în agențiile de plăți care pe mine mă șochează. Am auzit de foarte multe ori ”dl Irimescu nu vedeți că fermierul X încasează nu știu ce sumă”. Le spun de fiecare dată, dă-ți demisia că stai pe 1.000-2.000 euro în minister. Dă-ți demisia, riscă, fă un business, poate anul acesta îți merge bine și încasezi un milion de euro și anul viitor dai faliment și poate intri și în închisoare. Agențiile de plăți există pentru că există beneficiari, adică fermieri. Fără fermieri nu ar exista nici subvenții, nici agenții de plăți. Avem 4.800 (angajați APIA – n.r.) și cu aproape 2.000 (angajați AFIR – n.r.) sunt aproape 7.000 de funcționari care trăiesc de pe urma fermierilor. Nu pot să înțeleg mentalitatea aceasta”, a declarat în cadrul unei conferințe Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

De precizat că în timp ce veniturile angajaților din AFIR sunt acoperite din fonduri europene, salariile funcționarilor APIA sunt achitate de la bugetul național.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!