Subvenţii APIA 2018

OFICIAL: TERMENUL la APIA a fost PRELUNGIT! Fermierii care AU DEPUS cererea unică o pot MODIFICA până pe 10 iunie fără penalizări!

10 iunie – NOUA DATĂ LIMITĂ pentru depunerea cererii unice la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a fost PUBLICATĂ în Monitorul Oficial. În plus, fermierii mai au la dispoziție 10 de zile pentru a MODIFICA cererea deja depusă fără a fi sancționați!

Cererile unice se depun până la data-limită de 10 iunie la centrele APIA. Cererile unice pot fi depuse și după data de 10 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la 10 iunie”, este modificarea adusă Ordinului 619/2015 privind plățile directe în agricultură, modificare ce a fost publicată și în Monitorul Oficial, intrând astfel în vigoare!

O altă noutate este aceea că actul normativ a fost actualizat astfel încât fermierii au la dispoziție 35 de zile pentru a aduce modificări cererilor de plată deja depuse la APIA. Modificările se pot aduce la APIA până pe 10 iunie și nu vor fi penalizați.

Modificările la cererile unice de plată se depun până la data-limită de 10 iunie la centrele APIA, fără penalizări. Modificările acestora pot fi depuse și după data limită de 10 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată și/sau modificările cererii unice de plată ar fi fost depuse până la data limită de 10 iunie”, se arată în actul normativ.

Agrointeligența a anunțat de ieri fermierii că termenul de plată va fi prelungit de către APIA. Anunțul a fost făcut public de către președintele LAPAR Laurențiu Baciu. Aceasta este cea de-a doua prelungire a termenului care, inițial, era de 16 mai, și apoi s-a prelungit cu două săptămâni până pe 31 mai.

Până la această oră, deși prelungirea termenului a fost publicată și în Monitorul Oficial, APIA nu a făcut nici o comunicare oficială pe acest subiect pentru informarea fermierilor! Ultimul comunicat al Agenției privind subvențiile agricole a fost pe 24 mai!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu